Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš prestonica domaćeg filma od 21. do 27. avgusta - počela prodaja ulaznica za "Filmske susrete"

rssBookmark and Share

Niš 17.08.2021. Južna Srbija Info

Danas je počela prodaja ulaznica za 56. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, "Filmski susreti".

Niš prestonica domaćeg filma od 21. do 27. avgusta - počela prodaja ulaznica za "Filmske susrete"

Od danas 17. avgusta, karte se mogu kupiti na sledećim prodajnim mestima:

Turistička organizacija Niša, Obrenovićeva ulica

- Ustanova Niški kulturni centar (Stanoja Bunuševca bb)

- Knjižara NKC-a „Branko Miljković“ (Bulevar dr Zorana Đinđića 37)

- Oficirski dom, na ulazu

Cena kompleta karata je 2000 dinara. 

Ukoliko ne budu prodati svi kompleti karata do početka Festivala 21. avgusta,  pojedinačne ulaznice će se prodavati po ceni od 400 dinara, na dan projekcije, ispred ulaza na Letnju pozornicu, od 19.00 časova.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu. Reč je o festivalu koji ima izuzetan značaj ne samo za našu lokalnu sredinu i čitavu jugoistočnu Srbiju, nego i za istinsku afirmaciju naše kinematografije i celokupnog srpskog glumišta, budući da su glumci bili i ostali jedina konstantno pulsirajuća vrednost u okvirima domaće sedme umetnosti. Zadatak je festivala i da prezentuje i afirmiše filmska (ponajpre glumačka) dostignuća u celom regionu, uglavnom putem saradnje sa produkcijama (Hrvatska, BiH − Republika Srpska, Slovenija, Makedonija i Crna Gora) koje su nekada bile sastavni deo jugoslovenske kinematografije (ne zaboravimo da su predstavnici tih produkcija svojevremeno i sami učestvovali na Filmskim susretima, a i proteklih su godina bili redovni gosti festivala povodom nastupa u regionalnim koprodukcionim ostvarenjima).

Na Filmskim susretima će i u 2021. godini biti dodeljeno najmanje osam zvaničnih festivalskih nagrada namenjenih domaćim glumcima, uz najmanje dva potencijalna priznanja za uspešne nastupe stranih glumaca u domaćem filmu, kao i čitav niz nezvaničnih festivalskih priznanja.

Ceremonije otvaranja i zatvaranja festivala biće ozbiljno organizovane i propraćene dramski osmišljenim i precizno režiranim scenskim programom i smisleno montiranim prigodnim filmskim odlomcima, a kvalitet projekcije na Letnjoj pozornici u Tvrđavi ostaće na već ustanovljenom visokom nivou.

Nagrade

  • Gran-pri NAISA za najbolje glumačko ostvarenje
  • CARICA TEODORA za najbolju žensku ulogu
  • CAR KONSTANTIN za najbolju mušku ulogu
  • Povelja za izuzetnu žensku ulogu
  • Povelja za izuzetnu mušku ulogu
  • Nagrada za žensku epizodnu ulogu
  • Nagrada za mušku epizodnu ulogu
  • Nagrada za debitantsku ulogu
  •  
  • Program


#   Niš   film   Filmski susreti   letnja pozornica   Niški kulturni centar   Makedonija   Branko Miljković   Filmski susreti 2021
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima