Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачанa контролa учесника у саобраћају до 23. фебруара

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2020. Јужна Србија Инфо

У циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције у Нишу и на територији целе Србије, од данас до 23. фебруара 2020. године спровешће појачану контролу учесника у саобраћају.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Контрола ће бити усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине кретања возила, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса и непрописног коришћења телефона током вожње, као и прекршаја пешака.

Од почетка 2020. године, број саобраћајних незгода на нашим путевима повећан је за 16 одсто, а број прекршаја за седам одсто у односу на исти период прошле године. У том периоду погинуло је 22 возача путничког возила и исто толико пешака, 12 путника у путничком возилу и седам бициклиста.

Најчешћи утицајни фактор настанка саобраћајних незгода од почетка 2020. године била је неприлагођена брзина. Као резултат овог прекршаја, 25 учесника у саобраћају је изгубило живот, док је више од 300 учесника у саобраћају повређено. Такође, у саобраћајним незгодама које су изазвали возачи под дејством алкохола, три учесника у саобраћају су погинула, а 104 повређена. Анализе показују да, у назначеном периоду, 58 одсто погинулих  возача и путника у возилу нису користили сигурносни појас.

Када је реч о саобраћајним незгодама у којима учествују пешаци, од почетка ове године, утврђено је да 30 одсто пешака страда услед неопрезног ступања на коловоз. Такође, 30 одсто саобраћајних незгода са настрадалим пешацима изазвали су возачи путничких возила.

Управа саобраћјне полиције апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе.

Коментара: 0


#   Ниш   саобраћај   контрола   саобраћајна полиција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима