Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Позив за јавну расправу о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 30.11.2018. Јужна Србија Инфо

Након што је Градско веће утврдило Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша, упућен је позив свим заинтересованим за јавну расправу.

Позив за јавну расправу о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша

Текст позива преносимо у целости.

Поштовани грађани,

Одлуком о изменама и допунама Статута града Ниша врши се усклађивање Статута града Ниша са Законом о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи. Измене Закона о локалној самоуправи доносе важна унапређења постојећег система локалне самоуправе, нарочито у делу који се односи на веће учешће јавности у раду локалне самоуправе, проширивање делокруга Градског већа, уређивања и функционисања месне самоуправе.

Имајући у виду обавезу Града да на одговоран и транспарентан начин унапреди своје функционисање и функционисање институција у складу са законом, што подразумева и сарадњу са институцијама и грађанима, задовољство ми је да Вас обавестим да је Градско веће Града Ниша утврдило Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша.

Јавна трибина о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша, биће одржана дана 04.12.2018. године, у великој сали Скупштине града Ниша, ул. Николе Пашића бр. 24, Ниш, у трајању од 12,00 до 14,00 сати.

Циљ одржавања јавне трибине је давање могућности грађанима и представницима институција да учествују у поступку израде измена и допуна Статута града Ниша, ради његовог усклађивања са Законом о локалној самоуправи.

Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша можете видети овде, а доступан је и на званичној интернет презентацији Града Ниша www.ni.rs.

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА НИША
Дарко Булатовић

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   Дарко Булатовић   интернет   Скупштина града Ниша   јавна расправа   статут
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима