Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša

rssBookmark and Share

Niš 30.11.2018. Južna Srbija Info

Nakon što je Gradsko veće utvrdilo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša, upućen je poziv svim zainteresovanim za javnu raspravu.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša

Tekst poziva prenosimo u celosti.

Poštovani građani,

Odlukom o izmenama i dopunama Statuta grada Niša vrši se usklađivanje Statuta grada Niša sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi. Izmene Zakona o lokalnoj samoupravi donose važna unapređenja postojećeg sistema lokalne samouprave, naročito u delu koji se odnosi na veće učešće javnosti u radu lokalne samouprave, proširivanje delokruga Gradskog veća, uređivanja i funkcionisanja mesne samouprave.

Imajući u vidu obavezu Grada da na odgovoran i transparentan način unapredi svoje funkcionisanje i funkcionisanje institucija u skladu sa zakonom, što podrazumeva i saradnju sa institucijama i građanima, zadovoljstvo mi je da Vas obavestim da je Gradsko veće Grada Niša utvrdilo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša.

Javna tribina o Nacrtu odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša, biće održana dana 04.12.2018. godine, u velikoj sali Skupštine grada Niša, ul. Nikole Pašića br. 24, Niš, u trajanju od 12,00 do 14,00 sati.

Cilj održavanja javne tribine je davanje mogućnosti građanima i predstavnicima institucija da učestvuju u postupku izrade izmena i dopuna Statuta grada Niša, radi njegovog usklađivanja sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Nacrt odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Niša možete videti ovde, a dostupan je i na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Niša www.ni.rs.

PREDSEDNIK GRADSKOG VEĆA GRADA NIŠA
Darko Bulatović

Komentara: 0


#   Niš   Gradsko veće   Darko Bulatović   internet   Skupština grada Niša   javna rasprava   statut
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima