Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poziv gradonačelnika Niša

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pozvao je sugrađane da uzmu aktivno učešće u izradi budžeta.

Poziv gradonačelnika Niša

Poziv prenosimo u celosti...

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Pred vama se nalazi radna verzija Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. godinu sa namerom da u javnom i transparentnom postupku sagledamo potrebe organa i službi Grada Niša, kao i zajedničke potrebe građana Niša i pripremimo dokument o budžetu uz adekvatno učešće građana, organizacija civilnog društva i medija.

Pozivam vas da dostavite konstruktivne predloge za poboljšanje budžeta, nakon čega ćemo, u cilju nastavka već održanih neposrednih razgovora sa građanima, odnosno njihovim predstavnicima u savetima građana u kojima sam imao priliku da čujem predloge, održati javno upoznavanje i razgovor sa svim zainteresovanim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima o budžetu i to u periodu od 7. do 10. decembra tekuće  godine.

 Po završenom upoznavanju i razgovoru, budžet će ući u skupštinsku proceduru, imajući u vidu da je Skupština Grada Niša u obavezi da usvoji Odluku o budžetu Grada Niša za 2019. godinu do 20. decembra 2018. godine.

Javno upoznavanje i razgovor o budžetu, pre usvajanja istog od strane nadležnih organa, pružaju mogućnost da se čuju predlozi, kako bismo dobili najbolje rešenje.

U prilogu je i obrazac koji će vama poslužiti da, u periodu od 30. novembra 2018. do 07. decembra 2018. godine, dostavite lokalnoj samoupravi svoje predloge na e-mail adrese: info@ni.rs i radoslav.ivanovic@gu.ni.rs, kao i neposredno na šalteru Uslužnog centra Gradske uprave u Nišu, ul. Nikole Pašića br. 24.

Nakon usvajanja Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. godinu, objavićemo isti na internet stranici Grada Niša i izraditi Građanski vodič kroz budžet kojim ćemo budžet učiniti pristupačnim građanima, organizacijama civilnog društva i medijima.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Niša

Komentara: 0


#   Niš   budžet   Darko Bulatović   građani   internet   Skupština grada Niša   Skupština grada
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima