Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Предавање "Живот свемира"

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Астрономско друштво “Алфа” и Департман за физику ПМФ-а у Нишу, у четвартак, 22. фебруара, од 20 сати организују предавање “Живот свемира”.

Фото: Белами
Фото: Белами

Предавач ће бити др Милан Милошевић  са Департмана за физику ПМФ-а у Нишу. Предавање ће бити одржано у амфитеатру Природно-математичког факултета.

“На предавању ће бити дат кратак преглед теоријских и експерименталних достигнућа физике и астрономије у тежњи људске врсте да истражи свемир. Посетиоци предавања упознаће се са променама у нашем погледу на свемир и са историјом космолошких модела. Сазнаће како је свемир настао и како се развија, од првог делића секунде па до данашњег дана, скоро 14 милијарди година касније, и како ће наставити да еволуира далеко у будућности”, каже др Милан Милошевић.

Ово предавање осмо и последње је у низу предавања Школе астробиологије, коју АД “Алфа” и Департман за физику организују у оквиру пројекта “Астрономија свуда“, уз подршку Центра за промоцију науке. На крају предавања редовни посетиоци Школе астробиологије добиће сертификате о учешћу на школи.

Улаз на предавање је отворен за све заинтересоване.

Коментара: 0


#   Ниш   Милан Милошевић   Природно-математички факултет   Алфа астрономско друштво   свемир
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима