Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дани туризма: На нишком ПМФ-у започет процес оснивања Туристичке регије источне и јужне Србије

rssBookmark and Share

Ниш 07.09.2021. Јужна Србија Инфо

Представници локалних самоуправа из окружења сагласили су се да Ниш треба да буде средиште и стожер будуће туристичке регије овог дела Србије од чијег оснивања и деловања ће имати користи свако место.

Дани туризма: На нишком ПМФ-у започет процес оснивања Туристичке регије источне и јужне Србије

Састанком представника локалних самоуправа Ниша, Сокобање, Сврљига, Алексинца, Гаџиног Хана и Прокупља, уз стручну подршку нишког Природно-математичког факултета и Департмана за географију, започет је процес оснивања Туристичке регије источне и јужне Србије.

Само удружени можемо да имамо јединствен туристички производ, да привучемо госте из земље и иностранства у што већем броју и да их задржимо више дана у овoм нашeм крају, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Сагласили смо се да је пут ка том циљу садржај и разноврсност, у будућој регији можемо да понудимо бање, реке, језера, планине, клисуре, културно-историјско наслеђе и да укључимо привреду, истакла је Сотировски.

Тај јединствени туристички произод истока и југа Србије могао би да буде активни туризам, рекао је проф. др Александар Радивојевић са Департмана за географију говорећи о идеји оснивања регије и искуствима сличне регије западне Србије.

Он је указао да се туризам не развија стихијски, да је неопходна самоиницијатива, повезаност и да је то процес који не даје резултат одмах, већ после одређеног периода промоције и рада.

На састанку су дефинисани нови кораци, а регији ће моћи да се придруже и други градови и општине из окружења.

Састанку су присуствовале градска већница Адриана Анастасов и вршилац дужности директора Туристичке организације Ниша Драгана Петковић.


#   Ниш   Прокупље   Алексинац   Сокобања   Драгана Сотировски   Сврљиг   Гаџин Хан   Природно-математички факултет   Дани туризма   Дани туризма 21   Туристичка регија источне и јужне Србије
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима