Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dani turizma: Na niškom PMF-u započet proces osnivanja Turističke regije istočne i južne Srbije

rssBookmark and Share

Niš 07.09.2021. Južna Srbija Info

Predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja saglasili su se da Niš treba da bude središte i stožer buduće turističke regije ovog dela Srbije od čijeg osnivanja i delovanja će imati koristi svako mesto.

Dani turizma: Na niškom PMF-u započet proces osnivanja Turističke regije istočne i južne Srbije

Sastankom predstavnika lokalnih samouprava Niša, Sokobanje, Svrljiga, Aleksinca, Gadžinog Hana i Prokuplja, uz stručnu podršku niškog Prirodno-matematičkog fakulteta i Departmana za geografiju, započet je proces osnivanja Turističke regije istočne i južne Srbije.

Samo udruženi možemo da imamo jedinstven turistički proizvod, da privučemo goste iz zemlje i inostranstva u što većem broju i da ih zadržimo više dana u ovom našem kraju, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Saglasili smo se da je put ka tom cilju sadržaj i raznovrsnost, u budućoj regiji možemo da ponudimo banje, reke, jezera, planine, klisure, kulturno-istorijsko nasleđe i da uključimo privredu, istakla je Sotirovski.

Taj jedinstveni turistički proizod istoka i juga Srbije mogao bi da bude aktivni turizam, rekao je prof. dr Aleksandar Radivojević sa Departmana za geografiju govoreći o ideji osnivanja regije i iskustvima slične regije zapadne Srbije.

On je ukazao da se turizam ne razvija stihijski, da je neophodna samoinicijativa, povezanost i da je to proces koji ne daje rezultat odmah, već posle određenog perioda promocije i rada.

Na sastanku su definisani novi koraci, a regiji će moći da se pridruže i drugi gradovi i opštine iz okruženja.

Sastanku su prisustvovale gradska većnica Adriana Anastasov i vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niša Dragana Petković.

Komentara: 0


#   Niš   Prokuplje   Aleksinac   Sokobanja   Dragana Sotirovski   Svrljig   Gadžin Han   Prirodno-matematički fakultet   Dani turizma   Dani turizma 21   Turistička regija istočne i južne Srbije
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima