Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прелиминарни резултати завршног испита за основце сутра 1.јула

Bookmark and Share

30.06.2022. Јужна Србија Инфо

На завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022.године изашло је 99,5 одсто ученика, саопштили су из Министарства просвете.

Прелиминарни резултати завршног испита за основце сутра 1.јула

И ове године све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Прелиминарни резултати завршног испита, биће доступни на порталу Моја средња школа у петак, 1. јула 2022. године, а родитељи и ученици на порталу имаће увид у сва три теста.

Уколико буду имали приговор могуће је да га поднесу првостепеној комисији сутра до 16 часова, или путем портала или у школи. Уколико нису задовољни одговором првостепене комисије, приговор могу поднети другостепеној комисији, у суботу 2. јула 2022. године до 16 часова, чији ће одговор бити и коначан.

Коначни резултати завршног испита биће објављени у уторак, 5. јула 2022.године.

Листу жеља ће моћи да поднесу, путем портала mojasrednjaskola.gov.rs  до 6. јула  2022. године уз могућност неограничених измена и допуна. За оне који не искористе предност електронског подношења листе жеља, листу жеља могу поднети у папирном облику у школама 6. и 7. јула 2022. године.

Родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама, док је упис од 14. до 20. јула.


#   Мала матура   испит   Министарство просвете
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима