Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење из Града: Епидемиолошка ситуација нестабилна, поштовати прописане мере

rssBookmark and Share

Ниш 30.12.2021. Јужна Србија Инфо

Епидемиолошка ситуација у Нишу је нестабилна због појаве новог омикрон соја коронавируса са могућом тенденцијом погоршања, закључак је Стручно оперативног тела Градског штаба за ванредне ситуације донетог на основу датог мишљења и извештаја Инстутут за јавно здравље на територији града Ниша и свеобухватне анализе тренутне ситуације.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На јутрошњем састанку, коме је присуствовала градоначелница Ниша и командант Градског штаба за ванредне ситуације Драгана Сотировски, указано је на благи пораст броја заражених почев од 24. децембра ове године.

Узрок благог пораста, према мишљењу Стручно оператвног тела, јесте учесталост окупљања са рођацима и пријатељима, претпразничних славља и претпразничног расположења, а самим тим и опуштености у погледу поштовања мера заштите од коронавируса.

Неопходан је максималан опрез током окупљања за новогодишње и божићне празнике и стриктно поштовање свих прописаних епидемиолошких мера које су на снази, апел је Стручно оперативног тела становништву у циљу очувања свог и здравља њихових најближих.

Чланови Стручно оператвног тела истакли су да је вакцина једини ефикасан начин одбране  од коронавируса и позвали још једном на вакцинацију све оне који то још увек нису учинили уочи могућег новог таласа.

Вакцинални пункт у централном објекту Дома здравља радиће и током празника, 1. и 2. јануара од 7.00 до 13.30 сати, а 3. и 7. јануара од 7.00 до 20.00 сати. Ковид амбуланте у Дуваништу и на Чаиру током празника радиће сваког дана од 7.00 до 20.00 сати.

Припадници Комуналне милиције и комунални редари надгледаће у новогодишњој ноћи и у дане празника поштовање епидемиолошких мера и предузимати потребне радње из своје надлежности.


#   Ниш   Драгана Сотировски   штаб за ванредне ситуације   Завод за јавно здравље   Коронавирус
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима