Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски штаб: Нема нових мера - биће предузете опсежене мере контроле

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2021. Јужна Србија Инфо

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша (Градски штаб) оценио је да је епидемиолошка ситуација на територији Ниша врло неповољна и указао да две трећине новозаражених припада старосној групи од 10 до 49 година. Здравствено најугроженије групе коронавирусом су старији од 55 година којима вирус преносе млађе особе и међу којима су најчешћи смртни исходи.

Градски штаб: Нема нових мера - биће предузете опсежене мере контроле

Саопштење преносимо целости. . 

Дневни рекорд броја заражених у Нишу забележен  је овог 17. септембра од 400 позитивних.

Градски штаб за ванредне ситуације још једном истиче да је вакцинација становништва једини прави бедем порасту обољевања и масовног заражавања.

Колективни имунитет против опаког вируса постиже се колективном свешћу о опасности с којом смо суочени. Свака дезинформација изречена у јавном простору релативизује ту опасност, а последица тога је пораст броја оболелих,  хоспитализиваних и умрлих.

Градски штаб предузеће мере опсежне контроле и надзора прописаних мера заштите на местима на којима се окупља већи број грађана, а посебно у тржним центрима, великим маркетима, јавном саобраћају и слично.

Градски штаб упутио је препоруку Универзитету у Нишу да благовремено предузме мере уочи почетка школске године и обезбеди ефикасну контролу поштовања епидемилошких мера заштите.

Основним и средњим школама упућена је препорука у којој се инсистира на обезбеђивању адекватних услова за извођење комбиноване наставе у односу на простор и контролу поштовања прописних мера: маска, дистанца, дезинфекција.

Градски штаб ће уз помоћ Стручно-оперативног тима пратити даљи ток епидемије предузимајући, према потреби, оштрије мере у односу на прописане у Републици Србији у борби са коронавирусом.

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима