Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski štab: Nema novih mera - biće preduzete opsežene mere kontrole

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2021. Južna Srbija Info

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša (Gradski štab) ocenio je da je epidemiološka situacija na teritoriji Niša vrlo nepovoljna i ukazao da dve trećine novozaraženih pripada starosnoj grupi od 10 do 49 godina. Zdravstveno najugroženije grupe koronavirusom su stariji od 55 godina kojima virus prenose mlađe osobe i među kojima su najčešći smrtni ishodi.

Gradski štab: Nema novih mera - biće preduzete opsežene mere kontrole

Saopštenje prenosimo celosti. . 

Dnevni rekord broja zaraženih u Nišu zabeležen  je ovog 17. septembra od 400 pozitivnih.

Gradski štab za vanredne situacije još jednom ističe da je vakcinacija stanovništva jedini pravi bedem porastu oboljevanja i masovnog zaražavanja.

Kolektivni imunitet protiv opakog virusa postiže se kolektivnom svešću o opasnosti s kojom smo suočeni. Svaka dezinformacija izrečena u javnom prostoru relativizuje tu opasnost, a posledica toga je porast broja obolelih,  hospitalizivanih i umrlih.

Gradski štab preduzeće mere opsežne kontrole i nadzora propisanih mera zaštite na mestima na kojima se okuplja veći broj građana, a posebno u tržnim centrima, velikim marketima, javnom saobraćaju i slično.

Gradski štab uputio je preporuku Univerzitetu u Nišu da blagovremeno preduzme mere uoči početka školske godine i obezbedi efikasnu kontrolu poštovanja epidemiloških mera zaštite.

Osnovnim i srednjim školama upućena je preporuka u kojoj se insistira na obezbeđivanju adekvatnih uslova za izvođenje kombinovane nastave u odnosu na prostor i kontrolu poštovanja propisnih mera: maska, distanca, dezinfekcija.

Gradski štab će uz pomoć Stručno-operativnog tima pratiti dalji tok epidemije preduzimajući, prema potrebi, oštrije mere u odnosu na propisane u Republici Srbiji u borbi sa koronavirusom.

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   štab za vanredne situacije   Koronavirus
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima