Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стоп раку грлића материце

rssBookmark and Share

Куршумлија 27.01.2015. Јужна Србија Инфо

Дом здравља Куршумлија обележава недељу превенције рака грлића материце.
Специјалисти гинекологије ће у служби за здравствену заштиту жена, вршити прегледе, давати савете и упознати пацијенткиње са симптомима и значају раног откривања ове болести.

Стоп раку грлића материце

Дом здравља Куршумлија обележава недељу превенције рака грлића материце и тада ће специјалисти гинекологије, др Зоран Вучковић и др Марија Миленковић, у служби за здравствену заштиту жена вршити прегледе, давати савете и упознати пацијенткиње са симптомима и значају раног откривања ове болести, изјавила је за Јужну Србију директорка Дома здравља у Куршумлији др Уранија Петровић

- Данас ће у амбуланти у селу Жуч др Марија Миленковић и др Милан Пешић одржати предавање о раном откривању рака грлића материце. Патронажне сестре нашег Дома здравља делиће флајере и спровести здравствено просветни рад на терену. О овим активностима уредно су обавештене мештанке са овог терена, казала је др Уранија Петровић, директорка Дома здравља у Куршумлији.

Иначе, Дом здравља у Куршумлији на терену има стално запошљену медицинску сестру Јулијану Радуловић која у сарадњи са патронажном службом Дома здравља Куршумлија редовно обилази и спроводи здравствено просветни рад на терену ,а све у циљу унапређења квалитета рада.

Званични медијски покровитељ акције је наша медијска кућа - Јужна Србија Инфо

Коментара: 0


#   Куршумлија   Уранија Петровић   Дом здравља   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   Дом здравља Куршумлија   Милан Пешић   рак грлића материце   превенција   Зоран Вучковић   Марија Миленковић
@juznasrbija @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима