Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stop raku grlića materice

rssBookmark and Share

Kuršumlija 27.01.2015. Južna Srbija Info

Dom zdravlja Kuršumlija obeležava nedelju prevencije raka grlića materice.
Specijalisti ginekologije će u službi za zdravstvenu zaštitu žena, vršiti preglede, davati savete i upoznati pacijentkinje sa simptomima i značaju ranog otkrivanja ove bolesti.

Stop raku grlića materice

Dom zdravlja Kuršumlija obeležava nedelju prevencije raka grlića materice i tada će specijalisti ginekologije, dr Zoran Vučković i dr Marija Milenković, u službi za zdravstvenu zaštitu žena vršiti preglede, davati savete i upoznati pacijentkinje sa simptomima i značaju ranog otkrivanja ove bolesti, izjavila je za Južnu Srbiju direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranija Petrović

- Danas će u ambulanti u selu Žuč dr Marija Milenković i dr Milan Pešić održati predavanje o ranom otkrivanju raka grlića materice. Patronažne sestre našeg Doma zdravlja deliće flajere i sprovesti zdravstveno prosvetni rad na terenu. O ovim aktivnostima uredno su obaveštene meštanke sa ovog terena, kazala je dr Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji.

Inače, Dom zdravlja u Kuršumliji na terenu ima stalno zapošljenu medicinsku sestru Julijanu Radulović koja u saradnji sa patronažnom službom Doma zdravlja Kuršumlija redovno obilazi i sprovodi zdravstveno prosvetni rad na terenu ,a sve u cilju unapređenja kvaliteta rada.

Zvanični medijski pokrovitelj akcije je naša medijska kuća - Južna Srbija Info

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   Dom zdravlja Kuršumlija   Milan Pešić   rak grlića materice   prevencija   Zoran Vučković   Marija Milenković
@juznasrbija @


 


[ Dodaj komentar ]