Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nesuglasice u Domu zdravlja u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 12.02.2016. Dragana Sotirovski

Nesuglasice zaposlenih u Domu zdravlja u Kuršumliji se nastavljaju.
Posle nedavne priče o aktuelnoj situaciji u toj zdravstevnoj ustanovi, pojedini stomatolozi i nemedicinski kadar su postali tehnološki višak.

Nesuglasice u Domu zdravlja u Kuršumliji

I možda velikih turbulencija i ne bi bilo, da direktorka pre tri godine, nije zaposlila svoju ćerku stomatologa, zbog čega je preporuku za razrešenje sa direktorskog mesta dala i Agencija za borbu protiv korupcije.

Od sedam stomatologa u Kuršumliji dvoje su postali tehnološki višak. Među njima i doskorašnji načelnik stomatološke službe, otac troje dece koga je, kako sam tvrdi, zbog ukazivanja na korupciju i kriminal, direktorka prebacila sa mesta dečjeg stomatologa u opštu službu, a potom, posle 17 godina rada proglasila tehnološkim viškom.

U međuvremenu stomatolozi su se žalili Komisiji Minsitarstva zdravlja za racionalizaciju stomatološke službe koja je u kuršumlijskom Domu zdravlja utvrdila niz nepravilnosti.

Reagovao je i Sindikat lekara i farmaceiuta Srbije koji traži poštovanje Zakona, ukazujući na nepotizam aktuelne direktorke koji je utvrdila i Agencija za borbu protiv korupcije.

Da Sud vodi postupak protiv direktorke dr Uranije Petrović potrđuje i dopis Višeg suda u Prokuplju redakciji RTS-a u Nišu, u kome se navodi da još uvek nije doneta drugostepena odluka po žalbi Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji.

Podsećamo da nam je direktorka nedavno potvrdila da je za zaposlenje ćerke imala sve saglasnosti. Aktuelna vlast u Kuršumliji smatra da direktoka radi po Zakonu i da Dom zdravlja, funkcioniše bez problema.

RTS

video...

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   sindikat   Dom zdravlja Kuršumlija   Agencija za borbu protiv korupcije   tehnološki višak
@


 


[ Dodaj komentar ]