Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан жалости у Алексинцу, Сокобањи и Трговишту

rssBookmark and Share

Алексинац 01.04.2022. Јужна Србија Инфо

Проглашен је Дан жалости у општини Алексинац, Сокобања и Трговиште, поводом несреће у руднику мрког угља „СОКО“ у којој су животе изгубили мештани ове три општине.

Дан жалости у Алексинцу, Сокобањи и Трговишту

Подсетимо, у руднику "Соко" код Сокобање, од осам настрадалих рудара, шесторица су из Алексинца, један из Сокобање и један из Трговишта.

Страдали су Дарко Златковић (1979), Ненад Тривунац (1985), Радован Грујић (1975), Петар Петровић (1991), Бранко Чокорило (1966), Бранислав Златановић (1967), Братислав Живковић (1963) и Бојан Стајић Бојан (1988).

Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости заставу Србије спусте на половину јарбола, односно копља.

У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости.

Дан жалости у спротским халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Србије и застава спортских клубова.

За време Дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Коментара: 0


#   Алексинац   Сокобања   Трговиште   рудари   дан жалости   Рудник Соко
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима