Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan žalosti u Aleksincu, Sokobanji i Trgovištu

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.04.2022. Južna Srbija Info

Proglašen je Dan žalosti u opštini Aleksinac, Sokobanja i Trgovište, povodom nesreće u rudniku mrkog uglja „SOKO“ u kojoj su živote izgubili meštani ove tri opštine.

Dan žalosti u Aleksincu, Sokobanji i Trgovištu

Podsetimo, u rudniku "Soko" kod Sokobanje, od osam nastradalih rudara, šestorica su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje i jedan iz Trgovišta.

Stradali su Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti.

Dan žalosti u sprotskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Komentara: 0


#   Aleksinac   Sokobanja   Trgovište   rudari   dan žalosti   Rudnik Soko
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima