Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећи базар здравља у суботу 16.јула

rssBookmark and Share

Ниш 15.07.2022. Јужна Србија Инфо

Дом здравља Ниш у сарадњи са ГО Палилула организује трећи овогодишњи Базар здравља у суботу 16.07.2022. године од 10 – 12 часова на платоу испред Нишког културног центра.

Трећи базар здравља у суботу 16.јула

Овом приликом грађани ће моћи да провере своје здравље бесплатно и на лицу места. На Базару здравља радиће се: мерење крвног притиска, мерење нивоа шећера у крви, одређивање процента масне масе у организму, одређивање БМИ, подела савета у вези правилне исхране спортиста, подела едукативног материјала уз стручне савете лекара везане за здравље и здраве стилове живота.
Хронична незаразна обољења где спадају болести срца и крвних судова, шећерна болест, малигне болести – рак дојке, грлића материце и дебелог црева, представљају водећа обољења у нашој земљи, а њиховом настанку и развитку доприносе фактори ризика у највећој мери везани за неадекватно здравствено понашање, као и за факторе наслеђа. Ризик настанка ових обољења се може редуковати или елиминисати применом одређених промотивних активности и превентивних интервенција..
И ове године организоваће се „Базари здравља“ на различитим локацијама у граду, у јуну, јулу, августу и септембру.
Основни циљ промоције здравља и здравих стилова живота је смањење броја новооболелих и броја умрлих од хроничних незаразних болести.


#   Ниш   Нишки културни центар   ГО Палилула   Базар здравља
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима