Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Treći bazar zdravlja u subotu 16.jula

rssBookmark and Share

Niš 15.07.2022. Južna Srbija Info

Dom zdravlja Niš u saradnji sa GO Palilula organizuje treći ovogodišnji Bazar zdravlja u subotu 16.07.2022. godine od 10 – 12 časova na platou ispred Niškog kulturnog centra.

Treći bazar zdravlja u subotu 16.jula

Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta. Na Bazaru zdravlja radiće se: merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, podela saveta u vezi pravilne ishrane sportista, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.
Hronična nezarazna oboljenja gde spadaju bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, maligne bolesti – rak dojke, grlića materice i debelog creva, predstavljaju vodeća oboljenja u našoj zemlji, a njihovom nastanku i razvitku doprinose faktori rizika u najvećoj meri vezani za neadekvatno zdravstveno ponašanje, kao i za faktore nasleđa. Rizik nastanka ovih oboljenja se može redukovati ili eliminisati primenom određenih promotivnih aktivnosti i preventivnih intervencija..
I ove godine organizovaće se „Bazari zdravlja“ na različitim lokacijama u gradu, u junu, julu, avgustu i septembru.
Osnovni cilj promocije zdravlja i zdravih stilova života je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od hroničnih nezaraznih bolesti.


#   Niš   Niški kulturni centar   GO Palilula   Bazar zdravlja
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima