Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трибина: Утицајност поезије у савременом свету

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2024. Јужна Србија Инфо

Ове године, Србија и родни Ниш славе јубилеј - 90 година од рођења Бранка Миљковића. У овом контексту, трибина ће се осврнути на стваралаштво овог принца поезије, али и испитати да ли се таква поезија настана и уређује данас, као и постоје ли такви песнички бардови у савременом времену.

Трибина: Утицајност поезије у савременом свету

Говорник на трибини ће бити професор доктор Александар Јерков, познати српски универзитетски професор, теоретичар и историчар књижевности, првенствено српске. Др Јерков је редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду, а такође обавља функцију управника Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” у Београду.

Позивамо све љубитеље поезије и културе да се придруже овој интересантној дискусији о утицају поезије у савременом свету и да поделе своје мисли и ставове на ову тему.

Александар Јерков (рођен у Београду 1960. године) је српски универзитетски професор, теоретичар и историчар књижевности, пре свега српске. Он је редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду, где обавља важне функције у академској заједници. Својим богатим истраживањем и стручношћу, др Јерков је допринео разумевању и промоцији српске књижевности на домаћој и међународној сцени. 

Датум и време: Уторак, 19. март 2024, у 19 сати

Локација: Мала сала Нишког културног центра (НКЦ)

Модератор: Драгосава Младеновић, уредник Трибинског програма у Нишком културном центру


#   Ниш   трибина   поезија   Нишки културни центар   Бранко Миљковић   Александар Јерков
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима