Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tribina: Uticajnost poezije u savremenom svetu

rssBookmark and Share

Niš 18.03.2024. Južna Srbija Info

Ove godine, Srbija i rodni Niš slave jubilej - 90 godina od rođenja Branka Miljkovića. U ovom kontekstu, tribina će se osvrnuti na stvaralaštvo ovog princa poezije, ali i ispitati da li se takva poezija nastana i uređuje danas, kao i postoje li takvi pesnički bardovi u savremenom vremenu.

Tribina: Uticajnost poezije u savremenom svetu

Govornik na tribini će biti profesor doktor Aleksandar Jerkov, poznati srpski univerzitetski profesor, teoretičar i istoričar književnosti, prvenstveno srpske. Dr Jerkov je redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a takođe obavlja funkciju upravnika Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” u Beogradu.

Pozivamo sve ljubitelje poezije i kulture da se pridruže ovoj interesantnoj diskusiji o uticaju poezije u savremenom svetu i da podele svoje misli i stavove na ovu temu.

Aleksandar Jerkov (rođen u Beogradu 1960. godine) je srpski univerzitetski profesor, teoretičar i istoričar književnosti, pre svega srpske. On je redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gde obavlja važne funkcije u akademskoj zajednici. Svojim bogatim istraživanjem i stručnošću, dr Jerkov je doprineo razumevanju i promociji srpske književnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni. 

Datum i vreme: Utorak, 19. mart 2024, u 19 sati

Lokacija: Mala sala Niškog kulturnog centra (NKC)

Moderator: Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa u Niškom kulturnom centru


#   Niš   tribina   poezija   Niški kulturni centar   Branko Miljković   Aleksandar Jerkov
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima