Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више возила на путевима на југу земље

rssBookmark and Share

Врање 28.07.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Комплетирање јужног крака Коридора 10 донело је, очекивано, и више возила на путевима, и на граничном прелазу ка Северној Македонији и Грчкој. Недељно, у просеку, новим путем кроз Грделичку клисуру прође 85.000 возила. Има места за одмор на путу, а на граничном прелазу основни савет јe стрпљење.

Фото: РТС
Фото: РТС

Уређена су паркиралишта крај ауто-пута, има столова, канти за одлагање смећа. А одмор је, знају најбоље професионални возачи, обавезан, нарочито ако путовање траје дуже.

"Мора човек, на пример, да вози 4 сата, 4 и по евентуално и 45 миута паузу да прави, или велику паузу од 9 сати или 11 сати", каже Момчило Станковић, возач камиона.

За алтернативни прелаз, Прохор Пчињски, скретање је код Бујановца. Тамо нема гужве, али пут има по једну траку у оба смера. Путници у транзиту већином бирају Коридор десет, и границу код Прешева. Пролазе аутомобили, аутобуси, камиони, бајкери, има и оних који границу пролазе пешице.

Следећи паркинг је код последње наплатне рампе, у међувремену, возачима је на располагању бензинска пумпа. Ко жели да се искључи са јужне деонице Коридора 10 и одмори, може да бира дестинације, две бање, Врањску или Бујановачку, Власинско језеро, планину Бесну кобилу. Прошлог викенда границу је прешло више од 120 000 путника, и овог очекују појачану фреквенцију возила.

"Обзиром да је појачан интензитет саобраћаја ми тражимо од путника да буду мало стрпљиви, да чекања нећемо да дозволимо да буду дужа од неких тридесетак минута", каже Срђан Тасић, командир станице Граничне полиције Прешево.

Гранични прелаз Прешево има 16 трака за путнички и теретни саобраћај, са могућношћу преусмеравања, у зависности од тога да ли је гужва већа на улазу или излазу из земље. Ускоро ће се успоставити заједничка контрола границе, граничне службе Србије и Македоније контролисаће путнике и робу само на једном месту, обе на свом улазу у земљу.

 

Коментара: 0


#   Врање   Путеви Србије   Прешево   саобраћај   Власинско језеро   ауто-пут   Грделичка клисура   АМСС   Прохор Пчињски   Гранични прелаз   бензинска пумпа
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима