Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За 40 најбољих студената из Врања по 20 хиљада динара

rssBookmark and Share

Врање 04.11.2019. Јужна Србија Инфо

Чланови Градског већа Врања усвојили су на 187. седници Предлог Одлуке о номиналном износу и броју корисника награда за успешне студенте на територији Града Врања, у школској 2019/2020. години.

За 40 најбољих студената из Врања по 20 хиљада динара

Према речима градске већнице Зорице Јовић, ово је трећа година заредом како Град награђује успешне студенте, овога пута њих 40-оро, за 10 више него претходне године. „Сви они добиће по 20.000 динара из буџета Града.

Текст Јавног позива биће на сајту града већ сутра, а рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања“, рекла је Зорица Јовић. Она је, такође, истакла да је Градско веће усвојило Предлог Одлуке Савета за запошљавање о избору послодавца за учешће у програму обуке на захтев послодавца. „У складу са Одлуком и „Кенатур балканс доо“ и „Свис принт доо“ потписаће уговоре за обуку 30 радника, који ће добијати месечну накнаду у износу од 14.000 динара. Обука траје три месеца, а након тога, послодавац је у обавези да ангажује лице у трајању од најмање годину дана. За ове намене из градског буџета издвојено је три милиона динара“, истакла је Зорица Јовић. На седници Већа прихваћен је Нацрт Одлуке о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у Предшколској установи чији је оснивач друго правно или фиизичко лице на територији града Врања, као и Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Градском правобранилаштву и Служби интерне ревизије, који не садржи измене у броју радника већ се заснива на усклађивању са законом.

Такође, усвојени су и Предлог решења о именовању Организационог одбора манифестације „Светосавска недеља 2020. године“, као и Извештај о одржаној манифестацији „Златни пуж 2019. године“ Јавне установе „Школа анимираног филма“ из Врања.

Коментара: 0


#   Врање   Градско веће   Министарство финансија   студенти   финансије   помоћ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима