Јужна Србија Инфо

За 40 најбољих студената из Врања по 20 хиљада динара

rssBookmark and Share

Врање 04.11.2019. Јужна Србија Инфо

Чланови Градског већа Врања усвојили су на 187. седници Предлог Одлуке о номиналном износу и броју корисника награда за успешне студенте на територији Града Врања, у школској 2019/2020. години.

За 40 најбољих студената из Врања по 20 хиљада динара

Према речима градске већнице Зорице Јовић, ово је трећа година заредом како Град награђује успешне студенте, овога пута њих 40-оро, за 10 више него претходне године. „Сви они добиће по 20.000 динара из буџета Града.

Текст Јавног позива биће на сајту града већ сутра, а рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања“, рекла је Зорица Јовић. Она је, такође, истакла да је Градско веће усвојило Предлог Одлуке Савета за запошљавање о избору послодавца за учешће у програму обуке на захтев послодавца. „У складу са Одлуком и „Кенатур балканс доо“ и „Свис принт доо“ потписаће уговоре за обуку 30 радника, који ће добијати месечну накнаду у износу од 14.000 динара. Обука траје три месеца, а након тога, послодавац је у обавези да ангажује лице у трајању од најмање годину дана. За ове намене из градског буџета издвојено је три милиона динара“, истакла је Зорица Јовић. На седници Већа прихваћен је Нацрт Одлуке о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у Предшколској установи чији је оснивач друго правно или фиизичко лице на територији града Врања, као и Правилник о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Градском правобранилаштву и Служби интерне ревизије, који не садржи измене у броју радника већ се заснива на усклађивању са законом.

Такође, усвојени су и Предлог решења о именовању Организационог одбора манифестације „Светосавска недеља 2020. године“, као и Извештај о одржаној манифестацији „Златни пуж 2019. године“ Јавне установе „Школа анимираног филма“ из Врања.

Коментара: 0


#   Врање   Градско веће   Министарство финансија   студенти   финансије   помоћ
@


 


[ Додај коментар ]