Južna Srbija Info

Za 40 najboljih studenata iz Vranja po 20 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Vranje 04.11.2019. Južna Srbija Info

Članovi Gradskog veća Vranja usvojili su na 187. sednici Predlog Odluke o nominalnom iznosu i broju korisnika nagrada za uspešne studente na teritoriji Grada Vranja, u školskoj 2019/2020. godini.

Za 40 najboljih studenata iz Vranja po 20 hiljada dinara

Prema rečima gradske većnice Zorice Jović, ovo je treća godina zaredom kako Grad nagrađuje uspešne studente, ovoga puta njih 40-oro, za 10 više nego prethodne godine. „Svi oni dobiće po 20.000 dinara iz budžeta Grada.

Tekst Javnog poziva biće na sajtu grada već sutra, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja“, rekla je Zorica Jović. Ona je, takođe, istakla da je Gradsko veće usvojilo Predlog Odluke Saveta za zapošljavanje o izboru poslodavca za učešće u programu obuke na zahtev poslodavca. „U skladu sa Odlukom i „Kenatur balkans doo“ i „Svis print doo“ potpisaće ugovore za obuku 30 radnika, koji će dobijati mesečnu naknadu u iznosu od 14.000 dinara. Obuka traje tri meseca, a nakon toga, poslodavac je u obavezi da angažuje lice u trajanju od najmanje godinu dana. Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara“, istakla je Zorica Jović. Na sednici Veća prihvaćen je Nacrt Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fiizičko lice na teritoriji grada Vranja, kao i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, koji ne sadrži izmene u broju radnika već se zasniva na usklađivanju sa zakonom.

Takođe, usvojeni su i Predlog rešenja o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2020. godine“, kao i Izveštaj o održanoj manifestaciji „Zlatni puž 2019. godine“ Javne ustanove „Škola animiranog filma“ iz Vranja.

Komentara: 0


#   Vranje   Gradsko veće   Ministarstvo finansija   studenti   finansije   pomoć
@


 


[ Dodaj komentar ]