Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za 40 najboljih studenata iz Vranja po 20 hiljada dinara

rssBookmark and Share

Vranje 04.11.2019. Južna Srbija Info

Članovi Gradskog veća Vranja usvojili su na 187. sednici Predlog Odluke o nominalnom iznosu i broju korisnika nagrada za uspešne studente na teritoriji Grada Vranja, u školskoj 2019/2020. godini.

Za 40 najboljih studenata iz Vranja po 20 hiljada dinara

Prema rečima gradske većnice Zorice Jović, ovo je treća godina zaredom kako Grad nagrađuje uspešne studente, ovoga puta njih 40-oro, za 10 više nego prethodne godine. „Svi oni dobiće po 20.000 dinara iz budžeta Grada.

Tekst Javnog poziva biće na sajtu grada već sutra, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja“, rekla je Zorica Jović. Ona je, takođe, istakla da je Gradsko veće usvojilo Predlog Odluke Saveta za zapošljavanje o izboru poslodavca za učešće u programu obuke na zahtev poslodavca. „U skladu sa Odlukom i „Kenatur balkans doo“ i „Svis print doo“ potpisaće ugovore za obuku 30 radnika, koji će dobijati mesečnu naknadu u iznosu od 14.000 dinara. Obuka traje tri meseca, a nakon toga, poslodavac je u obavezi da angažuje lice u trajanju od najmanje godinu dana. Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara“, istakla je Zorica Jović. Na sednici Veća prihvaćen je Nacrt Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fiizičko lice na teritoriji grada Vranja, kao i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, koji ne sadrži izmene u broju radnika već se zasniva na usklađivanju sa zakonom.

Takođe, usvojeni su i Predlog rešenja o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2020. godine“, kao i Izveštaj o održanoj manifestaciji „Zlatni puž 2019. godine“ Javne ustanove „Škola animiranog filma“ iz Vranja.

Komentara: 0


#   Vranje   Gradsko veće   Ministarstvo finansija   studenti   finansije   pomoć
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima