Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Збирка песама УКРАТКО Марка Поропатића

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2024. Јужна Србија Инфо

У петак, 15. марта 2024. године у 19 сати, у Нишком културном центру, биће представљена нова збирка песама УКРАТКО аутора Марка Поропатића. Разговор са песником водиће Зоран Ћирић, уредник библиотеке "Трагачи".

Фото: М.П.
Фото: М.П.

Марко Поропатић, рођен 1984. године у Београду, је правник по образовању, али се истакао и као песник. Члан је Удружења књижевника Србије и до сада је објавио три збирке песама: "Исповести" (Феникс Либрис, 2011), "Искре и Понори" (Пешић и синови, 2014), и "Стаклене маске" (Библиотека "Милутин Бојић", 2020). Његове песме су такође објављене у зборницима, књижевним часописима и на интернет порталима, а преводе се и на мађарски језик. Поропатић је добитник више награда за поезију, укључујући и Награду "Милутин Бојић" за 2019. годину, а живи у Београду.

"Његова најновија збирка песама, "Укратко" (2023), представља четврту по реду. У овој збирци, аутор се бави различитим темама, али доминира тема поетског стваралаштва. Кроз четири циклуса песама ("Киша ситница", "Интимни разговори", "Поглед на врт", "Перутање неба"), пратимо интроспекцију песничког процеса, његову природу и сврху. Песник анализира себе, односе са пријатељима, љубавницима, породицом, околином, али се пре свега бави сецирањем сопственог стваралачког бића."


#   Ниш   Нишки културни центар   Збирка месама   Марко Порапотић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима