Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изаберите праву машину за рад на висинама

Bookmark and Share

25.06.2018. Никола Стојановић

Када се помену машине за рад на висинама, прва помисао је искључиво на високе, велике и комплексне машине које се користе у грађевини, са акцентом на машине које раде на великим висинама. 

sab d.o.o.
sab d.o.o.

Оно што је истина, јесте да машине за рад на висинама подразумевају више категорија различитих машина које могу радити и на ниским висинама. У сваком случају, пре него што се одлучите да купите или изнајмите неку од ових машина, упознајте се са њиховим врстама и радом, како бисте постали вешт познавалац и одабрали ону која ће вам служити, а више о овим машинама погледајте кликом на линк.


Самодохне телескопске корпе

 


Самодохне телескопске корпе су машине за рад на висинама које се користе код спољних и унутрашњих радова. Најчешће нису у потпуности флексибилне, те могу померати само део крака. Садрже радну корпу која се може поставити у више положаја и тако омогућити лакши рад и допирање до потребних места. Ове машине највише се користе код грађевинских и монтажних радова.


Самодохне зглобне дизел корпе
 


Самодохне зглобне дизел корпе су машине за рад на висинама, сличен претходно описаним машинама. Оно што их разликује јесте покретљивост и флексибилност код ове машине, која лакше допире до теже докучивих места за рад. 
Као и претходна, ова машина користи се за грађевинске и монтажне радове, ал и нафтна постројења. Такође, предност која је одликује јесте да се увелико користи као машина за рад на великим висинама.


 
Самодохне електричне корпе
 


Самодохне електричне корпе као машине за рад на висинама као што и сам назив говори веома су сличне претходно описаним машинама. Њихова употреба је у складу са радом на великим висинама и теже доступним местима. 

Оно што их битно разликује од претходне две јесте употреба у простору. Наиме, самодохне електричне корпе користе се за рад у унутрашњости односно унутар одређених простора као што су то фабрике, складишта, хале итд. Ове машине такође карактерише и блага бука.
 


Дизел и електричне платформе


 
Електричне платформе користе се као машине за рад на висинама унутар одређених просторија, као што су маркети, фабрике и хале, али и за спољашње радове. Служе за лакше радове на местима којима је лакше приступити. Такође се могу користити за рад на малим и великим висинама.
 


Дизел телескопски виљушкари


 
Виљушкари такође спадају у ред машина за рад на висинама иако се могу користити у друге сврхе. Најчешће се виљушкари користе за транспорт већег или мањег терете, посебно оног терете коме је тешко приступити. Уз помоћ корпи, куке и виљшке подижу терет на висине и преко 30м. Уз то могу подизати терет тежине преко 5000 Кг. Погодни су за коришћење на неравним и равним површинама.

Иако се на крају машине за рад на висинама чешће купују и изнајмљују од стране грађевинских фирми, није на одмет имати информације о њиховом раду и сврхама уколико сте физичко или правно лице, јер се никада не зна када ће вам затребати. 
Тада је врло важно да изаберете праве и проверене фирме које се баве изнајмљивањем и продајом машина за рад на висинама, како бисте у потпунооти били сигурни у њихов рад и искуство, као и да су машине тестиране и редовно сервисиране.
 

Коментара: 0


#   савети   машине   грађевинарство   дизалица   виљушкар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима