Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одличне идеје за уређење поткровља

Bookmark and Share

04.07.2018. Никола Стојановић

Веома занимљива просторија и још више изазовна за уређење, јесте поткровље сваког дома. Само по себи, оно представља просторију која је настала као идеја да се искористи свака могућност једне куће, да не буде простора који би био неискоришћен и који би апсолутно био празан.

Uredjenje potkrovlja
Uredjenje potkrovlja

Веома занимљива просторија и још више изазовна за уређење, јесте поткровље сваког дома. Само по себи, оно представља просторију која је настала као идеја да се искористи свака могућност једне куће, да не буде простора који би био неискоришћен и који би апсолутно био празан. Зато и постоји много савета за уређење ентеријера поткровља, јер и поред свега, поткровља су све више популарна као одабир и за станове, те уопште за животни простор, за децу, брачне парове и целокупне породице. Уколико имате једно поткровље, мање или веће, које вас чека даг а уредите и декоришете, тако да сасвим искористите његов простор и његове могућности, ево неколико практичних и вероватно занимљивих савета.

Намештај по мери

Какос у поткровља увек специфична, не подлежу мерама неким које су стандардне за градњу, тако И ретко када одговара намештај који можете купити готов у радњама и салонима. Због тога, најбоља одлука јестед а пронађете некога ко ће за ваше поткровље урадити намештај по мери, тако да вам сасвим искористи сваки ћошак, зид, а да све буде у складу са косинама, краћим зидовима, косим плафонима и свим осталим специфичностима ове просторије. Ово посебно као важан савет важи за израду ормара и неких полица, које ће најбоље бити када се ураде по мери.

Носачи за телевизоре

Једна од ствари коју ћете волети сигурно да искористите у уређењу ентеријера поткровља јесу носачи за телевизоре. Небитно да ли имате простора за полице или комоде, носачи за телевизоре ће вам најпре омогућити да простор сачувате за нешто друго, а осим тога, ТВ ће вам бити на њему попут неке слике коју бисте можда ставили. Осим тога, цео зид можете да опремите неким шарама, неким натписима, радом, тако да се телевизор сасвим уклопи у целу причу, а на крају ће вам носач за телевизор омогућити да све завршите веома лако и успешно. На овом линку https://www.velteh.rs/catalog/nosaci-za-televizore-25 можете пронаћи све врсте носача који ће се сигурно уклопити у ваш мали ентеријер.

Боје

Једна од предности сваког поткровља јесте чињеница да нисте ограничени избором боја. Док ће већином за све остале просторије савети ићи у правцу што светлијих боја, како не бисте “затворили” простор, како га не бисте скратили визуелно, то за поткровље не важи. Можете да се играте бојама, њиховим нијансама, њиховим комбинацијама, јер сигурно нећете нигде погрешити. Можете да зидове окречите у различите боје, да користите тамне боје, јер ћете имати више кровних прозора који у огромној мери пружају доток дневне светлости, у чему се најбоље огледа предност поткровља.

Пруге

Када смо већ код боја зидова и кречења, један веома добар савет јестед а искористите вертикалне пруге. Како свако поткровље због косине крова има један зид који је прилично низак, добро је визуелно га продужити, па ћете то најбоље постићи вертикалним пругама и комбинацијом две боје приликом кречења.

Греде

Многа поткровља имају до плафона велике греде, које можете да искористите као веома добар декор у целом поткровљу. Најпре, можете их обложити дрветом какво вам одговара, што важи И за његову боју. Можете их искористити како бисте окачили неке занимљивости или како бисте спровели расвету каква је сад све чешћа у модерном уређењу, а која подсећа на индустријски начин уређења једне просторије. Битно је само да их искористите у потпуности, те све могућности које вам дају.
 

Коментара: 0


#   савети   уређење   просторије   ентеријер   грађевинарство
@


 


[ Додај коментар ]