Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неколико савета када имате мали стан

Bookmark and Share

15.08.2018. Никола Стојановић

Они који имају мали стан муку муче у вези са многим питањима. Где ће оставити све своје ствари, како да се сви сместе, а да све буде удобно, шта урадити да се повећа простор, макар визелно, како изабрати најпрактичније ствари.

намештај
намештај

Они који имају мали стан муку муче у вези са многим питањима. Где ће оставити све своје ствари, како да се сви сместе, а да све буде удобно, шта урадити да се повећа простор, макар визелно, како изабрати најпрактичније ствари. Веровали или не муке имају и они који имају велике станове, јер је њих потребн напунити, потребно је бирати значајно већи намештај, потребно је бирати гломазне ствари и много више ствари, а некада неко није у могућности, па и огромни станови могу да делују рогобатно уколико су празни, јер онда делују практично као да су још у изградњи. Са друге стране, мали станови ће деловати као натрпани подруми ако не знате правилно да распоредите своје ствари и ако не знате да одвојите приоритете. Зато имамо неколико савета за вас, како да се снађете у малом стану:

Клизни окoв је нопходан

Клизни оков је нешто што вам је дефинитивно неопходно када сте у малим становима. Дакле, клизни оков треба да буде део вашег намештаја, ормара или пак радног стола. Ево, појаснићемо детаљно. У малим становима нам је потребно што више простора. То значи да када нешто отворимо не желимо да нам та преграда заузме пола простора. Дакле, то ћете решити тако што ћете на пример купити ормар у који су уграђени клизачи за врата. На тај начин штедите простор и не стварате себи проблем. Исти је случај и са другим ситницма. На пример у кухињи је такође потребан клизни оков, пототову уколико вам је мала кухиња.

Тај додатни простор који би вам иначе био потребан за отварање врата, можете да искорисите на неки други начин, можете много паметније да га искористите и у томе је поента. Исти је случај и са вратима са клизним оковом. И она ће заузимати много мање места. На пример, клизни оков можете поставити и на врата од плакара, а на овај начин штедите на самој површини ваше собе. Када отворите врата ормара у вашој малој соби, она неће заузети пола ваше собе. Када отворите врата са клизним оковом она ће остати у истој равни, никакве промене  се неће направити, а уједно су ова врата и лакша за функционисање. Тако да, треба озбиљно да размислите о вратима са клизним оковом и генерално о клизном окову као основи за ваш мали стан. 

Каскадно уређење простора

Можда нисте добро схватили, али ево појашњења. Наиме, ако је ваш стан баш мали, практично гарсоњера, само једна дневна соба и кухиња и купатило и то је то, онда вам је потребна добра организација простора. Ситуације је следећа. Потребно је да у тој дневној соби урадите преуређење, где ће један део бити издигнути и на том делу се може наћи гарнитура, фотеље и сто. Испод тог дела би требало да инсталирате кревет на развлачење, који ће моћи да се увлачи или извлачи када желите да спавате. Овај кревет неће бити приметан када је увучен. Овом генијалном идејом створили сте невероватну дневну собу, која у само једном потезу постаје спаваћа. Такође, створили сте много више простора за спавање и када вам неко дође. Ово је заиста генијална идеја и стварно није потребно много да се ова идеја и реализује. 


#   савети   станови   уређење   ентеријер
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима