Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Које су најпопуларније локације за живот у Нишу?

rssBookmark and Share

Ниш 31.07.2022. Промо

На тржишту некретнина у Нишу постоји велика понуда и потражња за куповином свих врста некретнина.

Које су најпопуларније локације за живот у Нишу?

Многи садашњи и будући суграђани се опредељују за куповину станова на централним локацијама због близине места која посећују свакодневно, али све већи број њих се опредељује и за живот на периферији Ниша. Сви делови града су урбани и мање или више популарни за живот.

Ниш је организован тако да нема пуно насеља која су изолована и до којих треба дуго путовати, већина насеља је на 15 минута од центра аутом или градским превозом. Породице се све чешће опредељују за насеља ван центра због мира и тишине, где је лакше пронаћи плац, кућу или стан за куповину.

Са растом новоградњи, потражње, поскупљењем материјала, растом цена потражња је остала велика. Интересовање за становањем је све веће. Ниш је одлично место за инвестицију, град је осредње величине, а цене некретнина су без обзира на поскупљење ипак ниже у односу на Београд и Нови Сад.

Што се тиче понуде некретнина, у Нишу има и све већи број агенција за некретнине које су озбиљне и послују успешно, што значи да је ово добро тржиште за некретнине. Понуда огласа станова у Нишу се обнавља свакодневно и најбоље је пратити одређено време и редовно, јер добра понуда брзо нестане због велике потражње. Агенције имају листе чекања за мањим становима на добрим локацијама које су доста тражене, тако да је наш савет да се свакако јавите и поузданој агенцији која ће изаћи у сусрет и сачувати понуду за Вас.

Станови и породичне куће великих структура дуже чекају на свог купца. Мања потражња за већим структурама се свакако одражава и на цену некретнине. Велике квадратуре могу бити погодне за пословне просторе без обзира на локацију. Када је у питању куповина некретнина већих квадратура, купци имају различите критеријуме и тешко је генерализовати шта је то што је најбоље јер постоји много фактора који утичу на потражњу и коначну цену већих некретнина.

 

Најпопуларнија места за живот у Нишу

 

Медијана

Општина Медијана је највећа и најнасељенија градска општина која обухвата велики број градских насеља. Једна од највећих улица је Булевар Немањића, понуда на Булевару Немањића увек постоји јер је у питању улица која има највише зграда високе спратности које су густо насељене. Потражња је велика, али варира у зависности од структуре и квадратуре стана и других карактеристика стана, док је локација проверено добар избор.

Неки од делова Медијане који су доста тражени су: Дом здравља, Црвени Певац, Клинички центар, Медицински факултет, Дуваниште, Чаир и околина Чаира, Трошарина итд.

 

Ниш центар

Понуда огласа за продају станова у центру града на сајту Roommateor је тренутно солидна. Куповина стана на овој локацији је одличан избор како за становање тако и за инвестицију, јер увек има велики број људи којима је практичније да живе у центру града. Студенти се најчешће опредељују за централне локације због близине места које посећују свакодневно, као што су на пример факултет или менза.

 

Палилула

Палилулска рампа је најтраженија, мада су у тражени и други делови Палилуле. Палилула почиње код Маргера, има велики број зграда и близину центра што је једна од предности. Општина Палилула садржи мирна насеља која су брдовита, одлична је повезаност са градом, али мишљења и укуси људи по питању живота на брду имају варијације. Свакако несумњиво постоје позитивне стране живота на брду, као што је на пример лепа панорама на град. Једна од већих и опште познатих улица за становнике Ниша је Мокрањчева. На Палилули се налази и неколико високошколских институција што повлачи младе за живот на поменутој локацији.

 

Пантелеј

Пантелеј је све урбанија и развијенија општина. Тренутно се град шири у околини Сомборске улице која је у Нишу познатија као Сомборски Булевар. На овом булевару се налази велики број зграда у новорадњи које су насељене, а план је да се изградња настави. Ова територија је по броју становника и животном стилу који пружа већ остварила све подразумевано за један урбан и развијен део града, становници имају вртиће, школе и друге важне институције, продавнице, а временом и све више кафића.

 

Црвени Крст

У Црвени Крст спадају Технички факултети и то је управо најтраженији део града када је у питању куповина станова у овој општини. Локација временом само може добијати на значају због добре позиционираности, већ постоје планови како ће се временом додатно ширити и урбанизовати.

 

 

Код куповине стана или куће, локација није нужно пресудна за одлуку, поготово када се у обзир узме да су све локације добре у зависности од потреба и укуса људи који потражују некретнине. Битно је пре саме куповине некретнине видети себе у одређеном насељу и у одређеној некретнини, а током времена ће додатно прилагођавање учинити становање све квалитетнијим. За све је потребно прилагођавање и стрпљење, некретнина ће временом оправдати посвећеност купца и одлука ће временом бити потврђена као испавна.

Треба узети у обзир да су поједина градска насеља у почетном процесу развоја. Треба узети у обзир да ће нека приградска насеља вероватно временом бити прикључена граду. Када је у питању куповина плаца или куће, доста је лакше пронаћи онде где је потражња тренутно нешто мања, само је нужно испратити актуелну понуду. Када је у питању куповина стана, у том случају се већ нужно опредељујемо за оне локације које је одабрао инвеститор и које је проценио као адекватне за становање.

 


#   Ниш   некретнине
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима