Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Који вид штедње јужњаци највише бирају?

Bookmark and Share

Ниш 09.12.2022. Никола Стојановић

Различити крајеви земље имају различите навике у штедњи па тако и јужна Србија, наши јужњаци имају јединствене карактеристике и своје особености.

Који вид штедње јужњаци највише бирају?


Они су познати као особе које су по природи штедљиве и зато не чуди што су одабрали орочену штедњу у банкама као свој примарни избор за чување новца.
Како нам се земља развија тако стајемо у ред модерних Европских земаља које имају висок ниво штедње јер се тако правилно води месечни буџет. Како цео систем треба да изгледа треба да учимо баш од наших сународиника на југу.

Због чега је орочена штедња прави чувар вредности новца?

Орочена штедња је вид дугорочне банкарске штедње која доноси највишу каматну стопу. Новац се депонује на дужи временски период што банка итекако подстиче, а клијент више зарађује, а јужна Србија итекако воли када штедња може и да зарађује.

И док се улагањем у некретнине, возила и бизнис итекако ризикује и губи на вредности, штедњом у банци се свакако добија и тиме и вредност новца чува. Још једна одлика коју праве штедише воле и радије улажу тамо где се добија мањи, али стабилан и сигуран приход.

Шта то дугорочна штедња доноси осим високе каматне стопе?

Када је југ Србије, као синоним штедње и рационалних избора, одлучио да штеди у све већем обиму – сигурно је да је корист велика, а зарада сигурна.
Према тврдњама наших саговорника, разлози за штедњу су различити и није увек само камата важна.

Орочена штедња у банкама је сигурна и осигурана. Држава гарантује повраћај новца, а износи су безбедни, много безбеднији него када се чувају код куће.
Новац се рационалније троши, мада читава јужна Србија и нема проблем са таквим одлукама, само сада могу да бирају различите облике штедње и новац троше наменски, без икаквих непотребних издвајања.

Примамљиво је и то што се може инсистирати на што вишој камати па штедети у динарима или се може штедети и у страној валути ако је некоме ово примамљивији начин штедње. Оно што житеље јужне Србије највише издваја је то што они пажљиво бирају банку за сарадњу, а критеријуми су много већи од тога да банка има повољне каматне стопе.

Показало се важно да банка има партнерски однос са клијентом и да разуме његове потребе. То значи да су најпримамљивије банке које имају комбиновани облик орочене штедње тако да се каматна стопа не губи чак и ако се новац подигне у одређеном износу.

Осим тога, одлична је и понуда која уз штедни рачун доноси и друге погодности, попут приступа другим рачунима, апликацијама и кредитној понуди. Све то јужњаци добро проуче и бирају банку са најбољом понудом.
Штедња на дужи рок је одлична и за чување новца за „црне дане“, али и за каснија већа улагања, за трошкове који нису планирани или једноставно чување вредности новца током турбулентних времена.

Народи на југу наше земље су научили током векова како да уштеде, да од једног динара направе два, да зарађују мудро и још мудрије троше. У банкама су препознали своје место за најбоље чување новца и све је више клијената који у овакав систем улажу. Нама остаје да учимо од најбољих и следимо њихов пут!

Коментара: 0


#   Ниш   банке   новац   штедња   југ Србије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима