Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koji vid štednje južnjaci najviše biraju?

Bookmark and Share

Niš 09.12.2022. Nikola Stojanović

Različiti krajevi zemlje imaju različite navike u štednji pa tako i južna Srbija, naši južnjaci imaju jedinstvene karakteristike i svoje osobenosti.

Koji vid štednje južnjaci najviše biraju?


Oni su poznati kao osobe koje su po prirodi štedljive i zato ne čudi što su odabrali oročenu štednju u bankama kao svoj primarni izbor za čuvanje novca.
Kako nam se zemlja razvija tako stajemo u red modernih Evropskih zemalja koje imaju visok nivo štednje jer se tako pravilno vodi mesečni budžet. Kako ceo sistem treba da izgleda treba da učimo baš od naših sunarodinika na jugu.

Zbog čega je oročena štednja pravi čuvar vrednosti novca?

Oročena štednja je vid dugoročne bankarske štednje koja donosi najvišu kamatnu stopu. Novac se deponuje na duži vremenski period što banka itekako podstiče, a klijent više zarađuje, a južna Srbija itekako voli kada štednja može i da zarađuje.

I dok se ulaganjem u nekretnine, vozila i biznis itekako rizikuje i gubi na vrednosti, štednjom u banci se svakako dobija i time i vrednost novca čuva. Još jedna odlika koju prave štediše vole i radije ulažu tamo gde se dobija manji, ali stabilan i siguran prihod.

Šta to dugoročna štednja donosi osim visoke kamatne stope?

Kada je jug Srbije, kao sinonim štednje i racionalnih izbora, odlučio da štedi u sve većem obimu – sigurno je da je korist velika, a zarada sigurna.
Prema tvrdnjama naših sagovornika, razlozi za štednju su različiti i nije uvek samo kamata važna.

Oročena štednja u bankama je sigurna i osigurana. Država garantuje povraćaj novca, a iznosi su bezbedni, mnogo bezbedniji nego kada se čuvaju kod kuće.
Novac se racionalnije troši, mada čitava južna Srbija i nema problem sa takvim odlukama, samo sada mogu da biraju različite oblike štednje i novac troše namenski, bez ikakvih nepotrebnih izdvajanja.

Primamljivo je i to što se može insistirati na što višoj kamati pa štedeti u dinarima ili se može štedeti i u stranoj valuti ako je nekome ovo primamljiviji način štednje. Ono što žitelje južne Srbije najviše izdvaja je to što oni pažljivo biraju banku za saradnju, a kriterijumi su mnogo veći od toga da banka ima povoljne kamatne stope.

Pokazalo se važno da banka ima partnerski odnos sa klijentom i da razume njegove potrebe. To znači da su najprimamljivije banke koje imaju kombinovani oblik oročene štednje tako da se kamatna stopa ne gubi čak i ako se novac podigne u određenom iznosu.

Osim toga, odlična je i ponuda koja uz štedni račun donosi i druge pogodnosti, poput pristupa drugim računima, aplikacijama i kreditnoj ponudi. Sve to južnjaci dobro prouče i biraju banku sa najboljom ponudom.
Štednja na duži rok je odlična i za čuvanje novca za „crne dane“, ali i za kasnija veća ulaganja, za troškove koji nisu planirani ili jednostavno čuvanje vrednosti novca tokom turbulentnih vremena.

Narodi na jugu naše zemlje su naučili tokom vekova kako da uštede, da od jednog dinara naprave dva, da zarađuju mudro i još mudrije troše. U bankama su prepoznali svoje mesto za najbolje čuvanje novca i sve je više klijenata koji u ovakav sistem ulažu. Nama ostaje da učimo od najboljih i sledimo njihov put!

Komentara: 0


#   Niš   banke   novac   štednja   jug Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima