Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уређење дома - боје, плафоњере, ствари које би сви требало да знају

Bookmark and Share

17.08.2021. Никола Стојановић

Стилови у уређењу домова се разликују и смењују из сезоне у сезону, трендови се мењају невероватном брзином, али практични савети увек остају исти и не подлежу никаквој промени стилова, трендова или тренутних захтева.

Илустрација
Илустрација

Сваки дом захтева да буде вама пријатан, да на вас делује опуштајуће и да ствара осећај сигурности, што значи да у оквиру његовог уређења ентеријера не треба робовати трендовима и тренутном популарношћу одређених стилова намештаја, боја, већ га прилагодити себи. 

Прилагођавање често значи проналажење неких практичних савета који функционишу на више нивоа. Ми смо њих неколико издвојили као савете и ствари које би сваки дом требало да има из више разлога, без обзира на то који стил влада када је ентеријер у питању. У ствари, ово су савети који се могу сасвим сигурно применити у оквиру било којег стила и тренда.

Лед плафоњере

Одавно је дошло време да се заборави на обичне сијалице, ако ни због чега другог, а онда како бисмо заштитили планету што више. Лед плафоњере својим дугачким животним веком чине да се ствара мање отпада, док обичне сијалице некад не „поживе“ ни неколико дана. Међутим, то није све.

Лед плафоњере одлично су естетско решење за било коју просторију у дому, можете их поставити у дневном боравку, спаваћој соби, купатилу, кухињи, ходнику... Својим изгледом се уклапају у апсолутно било који ентеријер. Њихова предност није само ово, већ смо напоменули да им је животни век јако дуг, по неколико година, али уз то долази и енергетска ефикасност. Лед плафоњере троше далеко мање електричне енергије од обичних сијалица, а дају више светлости, па се уштеда остварује и на овом нивоу.

На самом крају, лед плафоњере имају различите врсте боје светлости, хладно белу, топло белу, жуту, које се распоређују према просторији и њеној намени, да ли је потребно више светлости или је потребна природна, светлост која ствара опуштајућу атомосферу, као што је то најважније за дневне боравке и спаваће собе, па је и у том сегменту јако практично решење за дом.

Природни тонови

Кад смо већ говорили о светлости која није напорна, већ природна за око, онда би то требало да буду и боје које владају у стану или кући. Јаке, дречаве боје и нијансе, умеју често да изгледају одлично и врло лепо, али када се нађу у дому оне стваррају тензију, непријатан и нелагодан осећај како време пролази. Зато је важно за дом бирати што природније тонове, земљане боје, боје природе, које не само да одмарају, већ умирујуће делују на све који се нађу у њиховој околини. 

Ролетне и ПВЦ столарија

ПВЦ столарија је одавно у употреби, тако да ту нема шта ново да се каже осим тога да ово јесте једно од најпрактичнијих решења када је столарија у питању. Њено одржавање је једноставно, лепо изгледа и лако се уклапа у било који ентеријер, а најважније од свега јесте што је ово још један енергетско ефикасан начин да помогнете свом буџету. Ако се на све то додају и ролетне, онда је погодак потпун. Уз овакву столарију топлотна енергија неће одлазити из вашег дома, па ће се брже хладити или грејати и тако дуже опстајати без додатног грејања/хлађења, што ће утицати и на смањење месечних рачуна.


#   стан   ентеријер   кућа   ролетне   плафоњере   ПВЦ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима