Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uređenje doma - boje, plafonjere, stvari koje bi svi trebalo da znaju

Bookmark and Share

17.08.2021. Nikola Stojanović

Stilovi u uređenju domova se razlikuju i smenjuju iz sezone u sezonu, trendovi se menjaju neverovatnom brzinom, ali praktični saveti uvek ostaju isti i ne podležu nikakvoj promeni stilova, trendova ili trenutnih zahteva.

Ilustracija
Ilustracija

Svaki dom zahteva da bude vama prijatan, da na vas deluje opuštajuće i da stvara osećaj sigurnosti, što znači da u okviru njegovog uređenja enterijera ne treba robovati trendovima i trenutnom popularnošću određenih stilova nameštaja, boja, već ga prilagoditi sebi. 

Prilagođavanje često znači pronalaženje nekih praktičnih saveta koji funkcionišu na više nivoa. Mi smo njih nekoliko izdvojili kao savete i stvari koje bi svaki dom trebalo da ima iz više razloga, bez obzira na to koji stil vlada kada je enterijer u pitanju. U stvari, ovo su saveti koji se mogu sasvim sigurno primeniti u okviru bilo kojeg stila i trenda.

Led plafonjere

Odavno je došlo vreme da se zaboravi na obične sijalice, ako ni zbog čega drugog, a onda kako bismo zaštitili planetu što više. Led plafonjere svojim dugačkim životnim vekom čine da se stvara manje otpada, dok obične sijalice nekad ne „požive“ ni nekoliko dana. Međutim, to nije sve.

Led plafonjere odlično su estetsko rešenje za bilo koju prostoriju u domu, možete ih postaviti u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kupatilu, kuhinji, hodniku... Svojim izgledom se uklapaju u apsolutno bilo koji enterijer. Njihova prednost nije samo ovo, već smo napomenuli da im je životni vek jako dug, po nekoliko godina, ali uz to dolazi i energetska efikasnost. Led plafonjere troše daleko manje električne energije od običnih sijalica, a daju više svetlosti, pa se ušteda ostvaruje i na ovom nivou.

Na samom kraju, led plafonjere imaju različite vrste boje svetlosti, hladno belu, toplo belu, žutu, koje se raspoređuju prema prostoriji i njenoj nameni, da li je potrebno više svetlosti ili je potrebna prirodna, svetlost koja stvara opuštajuću atomosferu, kao što je to najvažnije za dnevne boravke i spavaće sobe, pa je i u tom segmentu jako praktično rešenje za dom.

Prirodni tonovi

Kad smo već govorili o svetlosti koja nije naporna, već prirodna za oko, onda bi to trebalo da budu i boje koje vladaju u stanu ili kući. Jake, drečave boje i nijanse, umeju često da izgledaju odlično i vrlo lepo, ali kada se nađu u domu one stvarraju tenziju, neprijatan i nelagodan osećaj kako vreme prolazi. Zato je važno za dom birati što prirodnije tonove, zemljane boje, boje prirode, koje ne samo da odmaraju, već umirujuće deluju na sve koji se nađu u njihovoj okolini. 

Roletne i PVC stolarija

PVC stolarija je odavno u upotrebi, tako da tu nema šta novo da se kaže osim toga da ovo jeste jedno od najpraktičnijih rešenja kada je stolarija u pitanju. Njeno održavanje je jednostavno, lepo izgleda i lako se uklapa u bilo koji enterijer, a najvažnije od svega jeste što je ovo još jedan energetsko efikasan način da pomognete svom budžetu. Ako se na sve to dodaju i roletne, onda je pogodak potpun. Uz ovakvu stolariju toplotna energija neće odlaziti iz vašeg doma, pa će se brže hladiti ili grejati i tako duže opstajati bez dodatnog grejanja/hlađenja, što će uticati i na smanjenje mesečnih računa.

Komentara: 0


#   stan   enterijer   kuća   roletne   plafonjere   PVC
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima