Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Аустријанац Петер Пакулт, нови тренер Радничког

rssBookmark and Share

13.06.2017. ФК Раднички

Припреме за нову такмичарску сезону Супер лиге 2017/18. званично почеле су јуче, а у Чаиру је тим поводом одржана конференција за медије на којој је уједно промовисан и нови шеф стручног штаба, Аустријанац Петер Пакулт.

Аустријанац Петер Пакулт, нови тренер Радничког

Искусног тренера са богатим интернационалним искуством у редове нишког Суперлигаша довео је председник клуба Ивица Тончев, који је у Пакулту видео потенцијал за остварење зацртаних планова, најпре побољшања пласмана на табели а потом и остварења европских амбиција клуба. Тончев и Пакулт су дугогодишњи пријатељи који су врло брзо уговорили међусобну сарадњу, на обострано задовољство.

Данашњој конференцији су, поред представника медија који редовно прате активности нишког клуба, присуствовали и градоначелник Ниша Дарко Булатовић и градски већник ресорно задужен за спорт, Бранислав Качар. У улози преводиоца нашао се члан новог стручног штаба, помоћни тренер Бобан Дмитровић. Конференцији је такође присуствовао потпредседник клуба Дејан Пропадало који је у уводном излагању представио новог стратега Радничког:

- Велико ми је задовољство и част да представим истакнутог аустријског стручњака, новог тренера Радничког, Петера Пакулта. Са Пакултом смо направили договор да ће нас као тренер заступати наредних годину дана - рекао је Пропадало.

Потом је реч добио нови стручњак који је на клупи Нишлија наследио Милана Раставца. Пакулт каже да је радо прихватио нови изазов и да мисли да може да испуни све оно што се од њега очекује.

Присутне новинаре је интересовало какве су амбиције клуба и шта се од њега, конкретно као шефа стручног штаба, тражи у наредном периоду.

- Циљ ове сезоне је да Раднички доведемо испред свих клубова који се такмиче у Суперлиги, а који су у досадашњем периоду дуго били изнад њега. Желимо да клуб буде у самом врху табеле и да ове године има неку запажену улогу у домаћем шампионату. Гледао сам утакмицу између Војводине и Радничког у Новом Саду, где ми је пар играча из Радничког запало за око, али коначан изглед екипе знаћемо тек у наредних недељу, до две – рекао је нови шеф стручног штаба.

Рад на овим просторима није стран новом тренеру нишке екипе, с обзиром на то да је радио у Словенији и Хрватској, међутим каже да му није важан менталитет народа, већ менталитет саме екипе коју ће предводити у наредних годину дана. А о мотивима за преузимање улоге тренера каже: „У моје време Раднички је био веома познат у Европи, клуб са великом традицијом и један од добрих репрезената тадашње Југославије. Била ми је жеља да га и изнутра упознам. Није то само неки спортски мотив, већ су ту и многе друге ствари за које ипак има простора да се промене на боље. Питање је само колико ће брзо екипа да прихвати те промене као и моје замисли. Мислим да могу доста да допринесем захваљујући свом искуству, како играчком тако и тренерском на територији Аустрије и Немачке. Знам да то не може “од данас до сутра” али верујем да ће у веома кратком периоду све бити како треба” – рекао је нови шеф стручног штаба.

Једна од битних тема о којој се данас дискутовало био је и играчки кадар за наредну сезону.

- Од следеће недеље почињемо да правимо екипу која нам је потребна, заједно са спортским директором Марком Јовановићем. Најпре ћемо сагледати чиме расположемо, поразговарати са постојећим играчким кадром о томе да ли желе да остану овде и да ли желе да играју. Свако ко не буде желео да остане, моћи ће да иде. Нов тренер свакако представља и нову шансу за сваког од играча. Сигурно је да ће нам долазити и играчи на пробу и да нећемо ниједног играча узети уколико не проведе одређено време са нама – рекао је нови шеф стручног штаба.

О напуштању клуба још увек није било договора, а како каже потпредседник клуба требало би да се на прозивци појаве сви играчи из претходне сезоне.

Што се тиче најближих сарадника, Пакулт каже да још увек није формиран стручни штаб али да би у свом тиму волео да види квалитетног тренера голмана као и младог тренера из Ниша који би “учио занат” од њега и брзо напредовао у улози помоћног тренера.

Аустријски стручњак није детаљно говорио о свом систему рада али је открио да преферира тренинге са мање трчања уз више рада са лоптом, те да ће му у припремном периоду погодовати добра подлога и квалитетнији терени. Први део припрема планиран је за терене у Нишу а о другом, базичном делу припрема за сада није било речи.

 


#   Ивица Тончев   Раднички ФК   Дарко Булатовић   тренер   Градски већник   Аустрија   Бранислав Качар   Дејан Пропадало   Петер Пакулт   шеф стручног штаба
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима