Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна Божићна школа спортова

rssBookmark and Share

Пирот 07.01.2015. Јужна Србија Инфо/РТС

У Пироту је почела девета Божићна школа спортова. Ова традиционална манифестација, јединствена је и највећа у Србији по броју учесника, јер се очекује да за десет дана кроз њу прође преко три хиљаде деце.

Бесплатна Божићна школа спортова

Пиротским школарцима понуђено је 55 бесплатних програма. Организатор  Божићне школе спортова је Спортски центар, а покровитељи Општина Пирот и "Тигар Тајерс".

Неки још увек размишљају, али је већина девојчица и дечака одабрала спорт или активности којима ће се бавити током зимског распуста.

У спортском центру Пирот кажу да није тачно да деца нису заинтересована за спорт-потребно их је само на прави начин мотивисати.

"Ми смо деци скромно, спремили 55 програма и деца су се одазвала, воле то. Није лоптица код  деце него код нас старијих. Кад им пружите добру организацију, добре инструкторе, превоз, дакле све то организовано, деца то препознају и учествују у тим програмима", каже директор Спортског центра Пирот Ненад Ђорђевић.

Ове године монтирано је и клизалиште у центру града, а интересовање за овај спорт је огромно.

"На клизалишту је супер, дружим се са другарима, лепо проводим распуст овде. Научила сам да радим пируету и још неке ствари. Божићна школа је нешто најлепше што имамо преко распуста", кажу млади.

Двонедељно дружење деце кроз 55 програма, од појединачних и колективних спортова, до разних креативних радионица, већ девет година је проверени пиротски рецепт, како на креативан и занимљив начин, провести зимски распуст.


#   Пирот   Божић   бесплатно   спортски центар   школа спорта   Ненад Ђорђевић   зимски распуст
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима