Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна школа спорта

rssBookmark and Share

Пирот 05.01.2015. Јужна Србија Инфо/Танјуг

Данас jе у Пироту почела са радом девета по реду Божићна школа спорта у оквиру коjе ће више од 3.000 школараца зимски распуст провести уз неки од 55 потпуно бесплатних програма, од скиjања, клизања, до пливања али и цртања, програмирања и других садржаjа.

Бесплатна школа спорта

Oву манифестациjу организуjе Спортски центар Пирот уз помоћ општине Пирот а од ове године у организациjу се укључио и француски "Mишелин", коjи у Пироту има фабрику аутогума "Tигар таjерс". Свечано отварање одржано jе у Спортскоj хали "Kеj" у Пироту.

По речима директора Спортског центра Пирот Ненада Ђорђевића, ово jе jединствена манифестациjа у Србиjи где малишани током целог зимског распуста могу да бесплатно похађаjу броjне школе и упознаjу се са вештинама скоро свих спортова.
"Већ сутра крећу аутобуси према Нишу, где ће се одржавати школа пливања, затим аутобуси ка Градском скиjалишту у Пироту на Планинарском дому где се одржаваjу школе скиjања, сноуборда и друге," каже Ђорђевић за Танјуг и додаjе да су ове године оборени рекорди по броjу учесника jер се приjавило више од 3.000 школараца.

Према његовим речима, сви спортски клубови су укључени у проjекат а многи малишани се након Божићне школа спорта, одлуче и активно да се баве спортом у неком од броjних клубова. Oд данас ради и клизалиште у Пироту па ће школарци моћи да уживаjу и у том спорту додао jе он.

Председник општине Пирот Владан Васић казао jе да му jе драго да се од ове године у финансирање Божићне школа спортова укључио и "Mишелин".
"Oгроман броj деце се активира током зимског распуста на Божићноj школи спорта, на креативан и користан начин проводи слободно време.

Показало се ових година да jе Божићна школа спорта заиста одличан проjекат jер се много деце одлучуjе да се и активно бави спортом па се броjни спортски клубови у Пироту омасовљуjу", казао jе Васић.

Директор фабрике "Tигар таjерс", коjа jе у власништву француског "Mишелина" Гери Шеjди казао jе да му jе драго да се велики броj деце током зимског распуста бави спортом.
"Спорт може да нас научи много о животу, о тимском раду, што ће им бити од огромне важности када одрасту, када почну да раде. За компаниjу "Tигар таjерс" jе од велике важности да пружи подршку оваквим проjектима у Пироту и то ћемо да наставимо да радимо и убудуће", казао jе Шеjди.

Божићна школа спорта ће траjати до 16. jануара.


#   Пирот   Владан Васић   распуст   ученици   председник општине   спортски центар   школа спорта   Спортски центар Пирот   Божићна школа спорта   спортски клубови   школа пливања
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима