Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatna škola sporta

rssBookmark and Share

Pirot 05.01.2015. Južna Srbija Info/Tanjug

Danas je u Pirotu počela sa radom deveta po redu Božićna škola sporta u okviru koje će više od 3.000 školaraca zimski raspust provesti uz neki od 55 potpuno besplatnih programa, od skijanja, klizanja, do plivanja ali i crtanja, programiranja i drugih sadržaja.

Besplatna škola sporta

Ovu manifestaciju organizuje Sportski centar Pirot uz pomoć opštine Pirot a od ove godine u organizaciju se uključio i francuski "Mišelin", koji u Pirotu ima fabriku autoguma "Tigar tajers". Svečano otvaranje održano je u Sportskoj hali "Kej" u Pirotu.

Po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, ovo je jedinstvena manifestacija u Srbiji gde mališani tokom celog zimskog raspusta mogu da besplatno pohađaju brojne škole i upoznaju se sa veštinama skoro svih sportova.
"Već sutra kreću autobusi prema Nišu, gde će se održavati škola plivanja, zatim autobusi ka Gradskom skijalištu u Pirotu na Planinarskom domu gde se održavaju škole skijanja, snouborda i druge," kaže Đorđević za Tanjug i dodaje da su ove godine oboreni rekordi po broju učesnika jer se prijavilo više od 3.000 školaraca.

Prema njegovim rečima, svi sportski klubovi su uključeni u projekat a mnogi mališani se nakon Božićne škola sporta, odluče i aktivno da se bave sportom u nekom od brojnih klubova. Od danas radi i klizalište u Pirotu pa će školarci moći da uživaju i u tom sportu dodao je on.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da mu je drago da se od ove godine u finansiranje Božićne škola sportova uključio i "Mišelin".
"Ogroman broj dece se aktivira tokom zimskog raspusta na Božićnoj školi sporta, na kreativan i koristan način provodi slobodno vreme.

Pokazalo se ovih godina da je Božićna škola sporta zaista odličan projekat jer se mnogo dece odlučuje da se i aktivno bavi sportom pa se brojni sportski klubovi u Pirotu omasovljuju", kazao je Vasić.

Direktor fabrike "Tigar tajers", koja je u vlasništvu francuskog "Mišelina" Geri Šejdi kazao je da mu je drago da se veliki broj dece tokom zimskog raspusta bavi sportom.
"Sport može da nas nauči mnogo o životu, o timskom radu, što će im biti od ogromne važnosti kada odrastu, kada počnu da rade. Za kompaniju "Tigar tajers" je od velike važnosti da pruži podršku ovakvim projektima u Pirotu i to ćemo da nastavimo da radimo i ubuduće", kazao je Šejdi.

Božićna škola sporta će trajati do 16. januara.


#   Pirot   Vladan Vasić   raspust   učenici   predsednik opštine   sportski centar   škola sporta   Sportski centar Pirot   Božićna škola sporta   sportski klubovi   škola plivanja
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima