Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бојник домаћин Међународног турнира у кошарци у колицима

rssBookmark and Share

Бојник 11.02.2021. Јужна Србија Инфо

Бојник, мала општина на југу Србије, биће домаћин Међународног турнира у кошарци у колицима „Бојник 2021″ на коме ће, поред репрезентације Србије, наступити и репрезентације Бугарске и Црне Горе.

Фото: архива
Фото: архива

После успешне провере кандидата за репрезентацију Србије у Банатском Карловцу претходне суботе, на ред је дошао и први репрезентативни турнир на територији Србије у кошарци у колицима на којем је наступио играч ККК Наис Александар Динић

Наиме, под покровитељством Општине Бојник, у организацији Спортског савеза Општине Бојник, Савеза кошаркаша у колицима Србије (СККС) и ККК Наис, биће организован Међународни турнир у кошарци у колицима „Бојник 2021″. Оно што изненађује је да је то први турнир државних репрезентација у кошарци у колицима на територији Србије. Пре тачно годину дана у Белој Паланци је одигран историјски први сусрет државних репрезентација (Србија – Бугарска) на територији Србије. Сада поново југ Србије исписује историју кошарке у колицима у Србији.

„Изузетно ми је драго што сам поново са својим момцима на овом јединственом спортском догађају у околностима у којима се налази планета. Чекамо Европско првенство Б дивизије у Грчкој у другој половини године, а свака утакмица је одличан тест за младе играче који се такмиче за национални тим.“, рекао је селектор Бањац. Жељко Ћирковић, капитен репрезентације, додаје: „Због повреде сам пропустио утакмицу у Белој Паланци, што је био први наступ наше репрезентације на територији Србије. Овог пута желим да будем део историје коју стварамо неколико година, да помогнем млађим играчима као капитен и истовремено им покажем како да постану члан репрезентације „.

Бојник је преко 100 дана дом ККК Наис. Већ извесан број месеци кошарка у колицима „станује“ у Бојнику. Током октобра је одиграна једна пријатељска утакмица, као у новембру (ККК Наис – ККК Тигар). Крајем новембра је одигран и турнир „Наис Опен 2020″ (ККК Сингидунум, ККК Бијељина, ККК Деспот, ККК Наис). Представници руководства СККС-а су се тада уживо уверили у сјајне услове које пружа Бојник.

„Хвала Општини Бојник, Спортском савезу Општине Бојник и Установи „Спортска хала“ на гостопримству Наису свих ових месеци. Захвалан сам им у име целе кошарке у колицима што су и поред недаћа које су их као самоуправу задесиле пре три седмице (поплаве), смогли су снаге да буду домаћин овог међународног турнира. Захвалан сам спортским пријатељима из Бугарске и Црне Горе на „искораку“ у овим сложеним временима за спорт. Иако публике неће бити, гледаоци ће све три утакмице моћи да гледају уживо на Yоутубе каналу Соутх Медиа.“ – рекао је председник СККС-а, Владимир Кузмановић.

Два представника ККК Наис „исписују историју“ у Бојнику, играч Александар Динић и физиотерапеут Томислав Којадиновић. Представници руководства ККК Наис не крију понос због те чињенице.

„Драго нам је што је прихваћена иницијатива ККК Наис за одигравање турнира у Бојнику, као што је прихваћена и прошле године за одигравање утакмице у Белој Паланци када је неколико наших играча наступило за репрезентацију (Александар Динић, Славен Нонковић, Братислав Костић, Бобан Станковић и Филип Јовановић). У Бојнику ће наступити Александар Динић, као и Филип Јовановић (сада играч другог клуба). Физиотерапеут Томислав Којадиновић је, такође, био у стручном штабу у Белој Паланци, сада је поново ангажован. Бојник ће бити сјајан домаћин, у то се не сумња. Биће то спектакл, нажалост без гледалаца.“ – рекао је председник ККК Наис, Марко Александровић.

Селектор и играч репрезентације Србије, Слободан Бањац, одлучио је да упути позив следећим играчима: Жељко Ћирковић (4,5; ККК Сингидунум, Београд), Драженко Митровић (1,0 ККК Сингидунум, Београд), Бојан Цвијановић (3,0; ККК Сингидунум, Београд), Зоран Јеремић (2,5; ККК Соко, Београд), Филип Јовановић (2,0; ККуК Тигар, Параћин), Александар Јовановић (3,0; ККК Војводина, Нови Сад), Драган Сикима (2,0; ККК Бијељина, Бијељина), Предраг Шаренац (3,0; ККК Бијељина, Бијељина), Немања Вукашиновић (2,0; ККК Деспот, Београд), Лазар Макуловић (2,5; ККК Деспот, Београд), Александар Динић (3,0; ККК Наис, Ниш), Слободан Бањац (3,0; ККК Тревизо, Тревизо). Физиотерапеут ККК Наис, Томислав Којадиновић, позван је од стране СККС-а у стручни штаб.

Турнир почиње утакмицом између Црне Горе и Србије у 12 сати, следи меч између Црне Горе и Бугарске а последњи меч је окршај учесника последњег Европског првенства дивизије Ц (нису се састали).


#   кошарка   Бојник   Александар Јовановић   Филип Јовановић   Турнир у баскету   Бобан Станковић   ККК Наис   Клуб кошаркаша у колицима НАИС   Међународно првенство   Међународни турнир
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима