Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bojnik domaćin Međunarodnog turnira u košarci u kolicima

rssBookmark and Share

Bojnik 11.02.2021. Južna Srbija Info

Bojnik, mala opština na jugu Srbije, biće domaćin Međunarodnog turnira u košarci u kolicima „Bojnik 2021″ na kome će, pored reprezentacije Srbije, nastupiti i reprezentacije Bugarske i Crne Gore.

Foto: arhiva
Foto: arhiva

Posle uspešne provere kandidata za reprezentaciju Srbije u Banatskom Karlovcu prethodne subote, na red je došao i prvi reprezentativni turnir na teritoriji Srbije u košarci u kolicima na kojem je nastupio igrač KKK Nais Aleksandar Dinić

Naime, pod pokroviteljstvom Opštine Bojnik, u organizaciji Sportskog saveza Opštine Bojnik, Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) i KKK Nais, biće organizovan Međunarodni turnir u košarci u kolicima „Bojnik 2021″. Ono što iznenađuje je da je to prvi turnir državnih reprezentacija u košarci u kolicima na teritoriji Srbije. Pre tačno godinu dana u Beloj Palanci je odigran istorijski prvi susret državnih reprezentacija (Srbija – Bugarska) na teritoriji Srbije. Sada ponovo jug Srbije ispisuje istoriju košarke u kolicima u Srbiji.

„Izuzetno mi je drago što sam ponovo sa svojim momcima na ovom jedinstvenom sportskom događaju u okolnostima u kojima se nalazi planeta. Čekamo Evropsko prvenstvo B divizije u Grčkoj u drugoj polovini godine, a svaka utakmica je odličan test za mlade igrače koji se takmiče za nacionalni tim.“, rekao je selektor Banjac. Željko Ćirković, kapiten reprezentacije, dodaje: „Zbog povrede sam propustio utakmicu u Beloj Palanci, što je bio prvi nastup naše reprezentacije na teritoriji Srbije. Ovog puta želim da budem deo istorije koju stvaramo nekoliko godina, da pomognem mlađim igračima kao kapiten i istovremeno im pokažem kako da postanu član reprezentacije „.

Bojnik je preko 100 dana dom KKK Nais. Već izvesan broj meseci košarka u kolicima „stanuje“ u Bojniku. Tokom oktobra je odigrana jedna prijateljska utakmica, kao u novembru (KKK Nais – KKK Tigar). Krajem novembra je odigran i turnir „Nais Open 2020″ (KKK Singidunum, KKK Bijeljina, KKK Despot, KKK Nais). Predstavnici rukovodstva SKKS-a su se tada uživo uverili u sjajne uslove koje pruža Bojnik.

„Hvala Opštini Bojnik, Sportskom savezu Opštine Bojnik i Ustanovi „Sportska hala“ na gostoprimstvu Naisu svih ovih meseci. Zahvalan sam im u ime cele košarke u kolicima što su i pored nedaća koje su ih kao samoupravu zadesile pre tri sedmice (poplave), smogli su snage da budu domaćin ovog međunarodnog turnira. Zahvalan sam sportskim prijateljima iz Bugarske i Crne Gore na „iskoraku“ u ovim složenim vremenima za sport. Iako publike neće biti, gledaoci će sve tri utakmice moći da gledaju uživo na Youtube kanalu South Media.“ – rekao je predsednik SKKS-a, Vladimir Kuzmanović.

Dva predstavnika KKK Nais „ispisuju istoriju“ u Bojniku, igrač Aleksandar Dinić i fizioterapeut Tomislav Kojadinović. Predstavnici rukovodstva KKK Nais ne kriju ponos zbog te činjenice.

„Drago nam je što je prihvaćena inicijativa KKK Nais za odigravanje turnira u Bojniku, kao što je prihvaćena i prošle godine za odigravanje utakmice u Beloj Palanci kada je nekoliko naših igrača nastupilo za reprezentaciju (Aleksandar Dinić, Slaven Nonković, Bratislav Kostić, Boban Stanković i Filip Jovanović). U Bojniku će nastupiti Aleksandar Dinić, kao i Filip Jovanović (sada igrač drugog kluba). Fizioterapeut Tomislav Kojadinović je, takođe, bio u stručnom štabu u Beloj Palanci, sada je ponovo angažovan. Bojnik će biti sjajan domaćin, u to se ne sumnja. Biće to spektakl, nažalost bez gledalaca.“ – rekao je predsednik KKK Nais, Marko Aleksandrović.

Selektor i igrač reprezentacije Srbije, Slobodan Banjac, odlučio je da uputi poziv sledećim igračima: Željko Ćirković (4,5; KKK Singidunum, Beograd), Draženko Mitrović (1,0 KKK Singidunum, Beograd), Bojan Cvijanović (3,0; KKK Singidunum, Beograd), Zoran Jeremić (2,5; KKK Soko, Beograd), Filip Jovanović (2,0; KKuK Tigar, Paraćin), Aleksandar Jovanović (3,0; KKK Vojvodina, Novi Sad), Dragan Sikima (2,0; KKK Bijeljina, Bijeljina), Predrag Šarenac (3,0; KKK Bijeljina, Bijeljina), Nemanja Vukašinović (2,0; KKK Despot, Beograd), Lazar Makulović (2,5; KKK Despot, Beograd), Aleksandar Dinić (3,0; KKK Nais, Niš), Slobodan Banjac (3,0; KKK Trevizo, Trevizo). Fizioterapeut KKK Nais, Tomislav Kojadinović, pozvan je od strane SKKS-a u stručni štab.

Turnir počinje utakmicom između Crne Gore i Srbije u 12 sati, sledi meč između Crne Gore i Bugarske a poslednji meč je okršaj učesnika poslednjeg Evropskog prvenstva divizije C (nisu se sastali).

Komentara: 0


#   košarka   Bojnik   Aleksandar Jovanović   Turnir u basketu   Boban Stanković   KKK Nais   Klub košarkaša u kolicima NAIS   Međunarodno prvenstvo   Međunarodni turnir
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima