Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бронза за Николу са Светског првенства за јуниоре у Мадриду

rssBookmark and Share

Алексинац 22.03.2016.

Никола Трајковић наставља да ређа успехе на међународним турнирима. Овога пута обрадовао нас је медаљом са Светског првенства.

Бронза за Николу са Светског првенства за јуниоре у Мадриду

Од петка до недеље, 18-20. марта 2016. год. у Мадриду, у Шпанији одржано је Светско првенство за јуниоре у џиу џици на коме су наступили такмичари из 36 држава Света, а међу њима и Репрезентација Србије.

За Репрезентацију Србије наступили су наша два најбоља такмичара: Иван Della Croce из Новог Сада у категорији до 69 кг и Никола Трајковић из Алексинца у категорији до 77 кг.

Иван Della Croce је заузео 7. место, док је члан нашег клуба Никола Трајковић освојио 3. место и бронзану медаљу што је изузетно велики и несвакидашњи успех за нашу земљу.

Никола је имао изузетно тежак жреб, био је носилац доње гране жреба. У првом колу је био слободан, али је зато одмах у другом колу за противника имао такмичара из Француске Тимена Алана кога је победио смиреном и стрпљивом тактиком. У трећем колу победио је одличног такмичара Бланару Александруа из Румуније. Полуфинални меч за улазак у финале Никола је радио са Карагианис Атханасоса из Грчке, где је у веома тешком и неизвесном мечу, у резултатској клацкалици, изгубио резултатом 9:8. У борби за 3. место победио је првака Италије Кристијана Деду и то фул ипоном.

Титулу светског првака освојио је управо такмичар из Грчке Карагианнис Атханасос победивши у финалу Никитин Никиту из Русије, док је поред Николе треће место освојио и румун Бланару Александру. Пета места су делили италијан Кристијан Деда и холанђанин Оостерхоф Арјан а седми француз Тимен Аллан и рус Рафи Заде.

Недостајало је Николи мало спортске среће у борби са грком, сада светским прваком, за улазак у финале, то нам показује да се налази у самом светском врху као и колико је мала разлика у односу снага.

Ово је резултат који обећава, Никола је после освојене европске златне медаље у категорији кадета у Шведској 2014. године и након освојеног 5. места на Светском првенству у Атини прошле 2015. год. – ове године освојио и у Алексинац донео Светску медаљу – што је највећи успех у историји Алексиначког спорта.

Тренер Репрезентацију Србије био је Драган Трајковић, иначе тренер нашег клуба из Алексинаца, док је судија био Копас Јанош из Новог Сада.

Алексиначке вести


#   Алексинац   џиу џицу   N&F џиу џицу клуб НИФ   Драган Трајковић   Никола Трајковић   Шпанија   златне медаље   Мадрид   светско првенство   борилачки спортови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима