Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bronza za Nikolu sa Svetskog prvenstva za juniore u Madridu

rssBookmark and Share

Aleksinac 22.03.2016.

Nikola Trajković nastavlja da ređa uspehe na međunarodnim turnirima. Ovoga puta obradovao nas je medaljom sa Svetskog prvenstva.

Bronza za Nikolu sa Svetskog prvenstva za juniore u Madridu

Od petka do nedelje, 18-20. marta 2016. god. u Madridu, u Španiji održano je Svetsko prvenstvo za juniore u džiu džici na kome su nastupili takmičari iz 36 država Sveta, a među njima i Reprezentacija Srbije.

Za Reprezentaciju Srbije nastupili su naša dva najbolja takmičara: Ivan Della Croce iz Novog Sada u kategoriji do 69 kg i Nikola Trajković iz Aleksinca u kategoriji do 77 kg.

Ivan Della Croce je zauzeo 7. mesto, dok je član našeg kluba Nikola Trajković osvojio 3. mesto i bronzanu medalju što je izuzetno veliki i nesvakidašnji uspeh za našu zemlju.

Nikola je imao izuzetno težak žreb, bio je nosilac donje grane žreba. U prvom kolu je bio slobodan, ali je zato odmah u drugom kolu za protivnika imao takmičara iz Francuske Timena Alana koga je pobedio smirenom i strpljivom taktikom. U trećem kolu pobedio je odličnog takmičara Blanaru Aleksandrua iz Rumunije. Polufinalni meč za ulazak u finale Nikola je radio sa Karagianis Athanasosa iz Grčke, gde je u veoma teškom i neizvesnom meču, u rezultatskoj klackalici, izgubio rezultatom 9:8. U borbi za 3. mesto pobedio je prvaka Italije Kristijana Dedu i to ful iponom.

Titulu svetskog prvaka osvojio je upravo takmičar iz Grčke Karagiannis Athanasos pobedivši u finalu Nikitin Nikitu iz Rusije, dok je pored Nikole treće mesto osvojio i rumun Blanaru Aleksandru. Peta mesta su delili italijan Kristijan Deda i holanđanin Oosterhof Arjan a sedmi francuz Timen Allan i rus Rafi Zade.

Nedostajalo je Nikoli malo sportske sreće u borbi sa grkom, sada svetskim prvakom, za ulazak u finale, to nam pokazuje da se nalazi u samom svetskom vrhu kao i koliko je mala razlika u odnosu snaga.

Ovo je rezultat koji obećava, Nikola je posle osvojene evropske zlatne medalje u kategoriji kadeta u Švedskoj 2014. godine i nakon osvojenog 5. mesta na Svetskom prvenstvu u Atini prošle 2015. god. – ove godine osvojio i u Aleksinac doneo Svetsku medalju – što je najveći uspeh u istoriji Aleksinačkog sporta.

Trener Reprezentaciju Srbije bio je Dragan Trajković, inače trener našeg kluba iz Aleksinaca, dok je sudija bio Kopas Janoš iz Novog Sada.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   džiu džicu   N&F džiu džicu klub NIF   Dragan Trajković   Nikola Trajković   Španija   zlatne medalje   Madrid   svetsko prvenstvo   borilački sportovi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima