Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trajković odbranio svetsku titulu, tri džiudžicu medalje za Srbiju

rssBookmark and Share

Aleksinac 24.07.2023. Dejan Tasić, RTS

Na Svetskom džiudžicu prvenstvu koje je održano u Mongoliji, sva tri reprezentativca Srbije osvojila su medalje. Osvojene su po jedna zlatna, srebrna i bronzana medalja.

Trajković odbranio svetsku titulu, tri džiudžicu medalje za Srbiju

Nikola Trajković iz Aleksinca uradio je u džiudžicu sportu što je retko ko. Odbranio je titulu svetskog prvaka. Na takmičenju u Mongoliji doneo je Srbiji zlatnu medalju.

“Finalni meč je bio jako neizvestan, do samog kraja, tri poena sam gubio tri sekunde do kraja, ali sam uspeo da ostanem skoncentrisan i da uspem da nadoknadim tu razliku i pobedim.” rekao je Nikola Trajković, dvostruki šampion sveta.

Njegov mlađi brat Filip osvojio je bronzu i to je njegova prva seniorska medalja na Svetskom prvenstvu.

“Svaki detalj je važan od psihičke do fizičke pripreme, taktike, tehnike, svaki takmičar se analizira pojedinačno i za svakog takmičara se sprema posebna taktika.”, istakao je [Filip Trajković, osvajač bronzane medalje.

Njihov otac i trener reprezentacije Dragan kaže da je takmičenje bilo veoma teško.

„Nikada jače takmičenje nije bilo, svi su došli od svetskih osvajača medalja, sa svih nivoa takmičenja od pravaka Azije, prvaka Evrope, svetskih šampiona, kontinentalnih šampiona.”, rekao je Dragan Trajković.

I naš treći reprezentativac, novosađanin Ivan dela Kroče osvojio je srebro.

“Jako sam ponosan na celu moju reprezentaciju, na ceo moj tim i da smo osvetlali obraz našoj državi.”, istakao je Nikola Trajković,

“Veliki je broj taktičkih varijanti koje moramo da prilagodimo i našim tehnikama i tehnikama koje rade naši protivnicima da bi smo mogli da napravimo razliku.”, konstatovao je Filip Trajković,

Pred našim takmičarima su novi izazovi. Već na jesen očekuju ih Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Svetske kombat igre.


#   Aleksinac   džiu džicu   N&F džiu džicu klub NIF   Dragan Trajković   Nikola Trajković   borilački sportovi   Filip Trajković   Mongolija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima