Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чланови клуба „Fort Jiu Jitsu“ из Ниша освојили 9 медаља у Бразилској џиу џици и гриплингу

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2022. Јужна Србија Инфо

Чланови нишког клуба за Бразилску џиу џицу и грипплинг "Fort Jiu Jitsu“ су у недељу 9.4. наступили на такмичењу "Serbian Gi & NoGi challenge" које се одржало у Старој Пазови и које је окупило преко 350 такмичара из целе Србије и региона

Чланови клуба „Fort Jiu Jitsu“ из Ниша освојили 9 медаља у Бразилској џиу џици и гриплингу

Такмичење је било у дисциплинама Gi (борба у кимону) и NoG (борба без кимона).

Нишлије су оствариле знатан резултат и са 6 такмичара су успели да освоје 9 медаља, од чега 3 златне, 2 сребрне и 4 бронзане. 

Латиница:

U konkurenciji belih pojaseva tim su predstavljali Strahinja Redžić i Vojin Rančić. Strahinja je ukupno odradio dve jako teške borbe i nažalost obe izgubio za poen razlike gde je ostao bez medalje. Vojin Rančić je imao ubedljivo najbolji performans dana i odradio ukupno 7 mečeva, od čega je 6 pobedio prekidom. Iako mu je ovo debi Vojin je pokazao ozbiljan takmičarski duh i veliki potencijal, i na kraju je dan završio sa zlatom u gi konkurenciji i bronzom u nogi konkurenciji gde je u kategoriji imao preko 25 takmičara.

Kada su plavi pojasevi u pitanju boje kluba su branili Dimitrije Mirković i Ivan Veljic koji su se zajedno našli u istoj kategoriji. Nakon što su obojica ostvarili po jednu pobedu naši borci su se zajedno našli u finalu gi kategorije, gde je nasumičnom odlukom tima zlato pripalo Dimitriju a srebro Ivanu. Nakon toga, obojica su nastupili u istoj kategoriji u nogi konkurenciji gde su se  nakon jedne pobede i jednog poraza našli jedan protiv drugog u borbi za treće mesto, i ovog puta je pobeda pripala Ivanu koji je osvojio bronzu. 

U kategoriji ljubičastih pojaseva klub su predstavljali trener Uroš Nikolić i Uroš Stefanovic koji su se takođe našli u istoj kategoriji. U gi kategoriji je Uroš Nikolić uspeo da ostvari 2 pobede završnicom i jedan poraz što mu je donelo treće mesto i bronzanu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom uspeo da osigura srebro. U nogi kategoriji je Uroš Nikolić uspeo da dodje do dve pobede i osigura zlatnu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom osigurao bronzu. 

Naš tim je uspeo da zajedno sa našim matičnim klubom "Lutador Team" dodje do 5. mesta u ekipnoj konkurenciji i ostvari rezultat od 39 pobeda i 24 poraza sa daleko najmanje takmičara. Na kraju dana ovo je veliki uspeh za naš klub koji nastavlja da niže regionalne uspehe kada su sportovi Brazilske džiu džice i greplinga u pitanju. Nakon ovog takmičenja, naše borce Miloša Milosavljevića, Uroša Jovanovića i Aleksandra Gacika očekuju profesionalni grepling mečevi u Novom Sadu 30. aprila, a ceo tim se priprema za sledeće takmičenje ADCC Srbija 18. juna koje će biti najveće takmičenje ovog tipa na Balkanu i na kom se očekuje preko 500 takmičara iz cele Evrope. 


#   Ниш   џиу џицу   медаље   Fort Jiu Jitsu
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима