Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дерби јужне пруге: Радник издржао у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 22.08.2015. Мондо, Јужна Србија Инфо

Први лигашки меч Радничког из Ниша и Радника из Сурдулице завршен ремијем - 1:1. Компликована повреда Крстића и успео план гостију.

Дерби јужне пруге: Радник издржао у Нишу

Велика борба, оштри стартови, на моменте јако лоша глума и велика тензија. Дерби југа оправдао је очекивања.

Мреже су се тресле само у првом полувремену. Гости су повели у 10. минуту, трећим голом универзалца Милана Ћулума ове сезоне, а домаћи брзо изједначили, поготком Милоша Трифуновића, за коначних:

РАДНИЧКИ НИШ - РАДНИК СУРДУЛИЦА 1:1 (1:1)

Као што се и да претпоставити, Сурдуличани су затресли мрежу после аута Љубе Баранина. Међутим, у овом случају он није био директни асистент, јер је искористио огроман слободан простор пред собом и добацио лопту Марку Путинчанину, а он усамљен центрирао ка прецизном двометрашу, који је погодио главом.

Занимљиво је видети да се Ћулум (30) добро сналази на позицији нападача, иако је практично у свим клубовима играо задњег везног. У Сурдулици му је пронађена улога у тандему са Баранином, па је заиста непријатно за одбрану када снажни дефанзивац убаци лопту руком у петерац, у којем је спреман чека високи Новосађанин.

Покушаји те акције виђени су још неколико пута, али се мрежа Радничког није поново затресла. Заправо, двојац Сурдуличана више је до краја размишљао о свом голу и одбрани бода након изједначења у 14. минуту.

Милош Трифуновић је на центаршут Саше Марјановића такође главом затресао мрежу за 1:1, створивши себи одличну ситуацију у дуелу са Милошем Крстићем. Штопер Радника није знао ни у једном тренутку где се налази нападач Нишлија, иако му је све време у акцији за гол био за леђима. Трифуновић је скочио у правом тренутку и погодио за реми.

Јак ритам и неколико заиста бурних реакција обе стране показале су да је и једнима и другима и те како стало да победе. Радник се, ипак, средином првог дела усредсредио на свој гол и одбрану бода. Имао је и неколико шанси да погоди за 1:2 (Стојановић је у надокнади промашио лопту пред голом Нишлија), али неће жалити.

Капитен Радника изгубио памћење на "Чаиру"
Милош Крстић није могао да дође себи од последица ударца, па је зато остао у свлачионици.
Искусни првотимац Сурдуличана ударио је у кук окренутог Милоша Трифуновића, пре него што је у нокдауну направио неколико корака уназад.

Упркос жестоком ударцу, Крстић је остао на терену до паузе, када су у стручном штабу приметили да дефинитивно није све у реду са њим.
"Крстић је пао и изгубио памћење. Чудно се понашао у свлачионици, па је донета одлука да изађе из игре", јавила је ТВ Арена спорт са атлетске стазе "Чаира".

Ремијем на "Чаиру", дебитант у Суперлиги прекинуо је мини-низ од два пораза (ОФК 0:3, Звезда 0:2), који је био непријатан за све на "Малом Вемблију".

"Имали смо боље шансе у првом полувремену и морали смо много боље да реагујемо. Читава наша игра се базирала на томе да направимо два-три добра контранапада, а да позади не направимо грешку. Нажалост, направили смо грешку, али морам да честитам играчима, јер су имали велике утакмице, два везана пораза и велики притисак. Већ су неки почели да сумњају у нас", рекао је Младен Милинковић после утакмице за ТВ Арена спорт.

На другој страни, Нишлије су остале непобеђене и у шестој узастопној утакмици. Добром формом на старту сезоне учиниле су да Радник буде задовољан бодом у граду на Нишави, али тих то вечерас неће задовољити.

Имали су домаћи, наравно, шансу и да победе. Држали су лопту (67 одсто поседа), покушавали центаршутевима, тражили пенал глумом (Трифуновић) и хватали се за главу када је Радош Булатовић са око 30 метара средином другог дела послао лопту неколико милиметара крај стативе...

Голова, ипак, више није било.

"Мораћемо пуно боље у наставку, пре свега ако хоћемо да освајамо бодове у континуитету", упозорио је екипу тренер Радничког Милан Раставац, чији тим дочекује викенд на трећој позицији.

Парови 7. кола:

Раднички - Радник 1:1 (1:1)
/Трифуновић 13' - Ћулум 9'/

у суботу

ОФК Београд - Младост 17.00
Рад - Јагодина
Спартак - Металац
Борац - Партизан 19.00

у недељу:

Црвена звезда - Јавор 19.00
Војводина - Нови Пазар
Вождовац - Чукарички

ТАБЕЛА: Јавор 15, Црвена звезда 14, Раднички Ниш (+1) 12, Борац 10, Војводина (-1) 10, Партизан (-1) 9, Нови Пазар 9, Чукарички 7, Рад (-1) 7, Спартак 6, ОФК Београд 6, Металац 6, Радник (+1) 6, Младост Лучани 5, Вождовац 5, Јагодина (-1) 1.

 


#   Ниш   Београд   Сурдулица   фудбал   Раднички ФК   Нови Пазар   Милан Раставац   Радник ФК   Милош Трифуновић   ОФК Београд   Младен Милинковић   Милош Крстић   ТВ Арена   Црвена Звезда
@NisRadnicki @FKRadnik @arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима