Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сурдуличани дочекали Звезду

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2015. Твитер, Мондо, Јужна Србија Инфо

Радник је уложио велики труд, задовољио навијаче борбеношћу, чак и запретио фавориту, али су бодови отишли у Београд.
Тренер Радника: Биће похвала, али остаје жал

Фото: ФоНет/ФК Црвена звезда
Фото: ФоНет/ФК Црвена звезда

Градски стадион у Сурдулици био је дупке пун током првог доласка Црвене звезде у тај град на југу Србије.

Стога, неки Сурдуличани на волшебан начин обезбедили су себи "место" на трибинама.

Твитер

РАДНИК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)

Головима Александра Катаија и Саше Стојановића, тим Миодрага Божовића погађао је када је било најпотребније и освојио три бода. Сурдуличани су доживели први пораз на свом терену од 5. априла 2014.

Чекали су црвено-бели грешку противника у утакмици без много шанси и дочекали је. Недуго после Вијеириног промашаја који ремети самопоуздање, у 64. минуту, Катаи се сјурио половином домаћина, сачувао лопту уз помоћ капитена Радника Крстића и Љубе Баранина, па исписао на семафору 0:1.

Домаћин је напао од тог тренутка још конкретније, али и даље са упадљивим проблемом да створи добру позицију за шут. Резервисту Закарију је корак у 71. минуту делио од изједначења, али је - утисак је - више чекао контакт  са Рајковићем него моменат да упути лопту у небрањену мрежу.

Недуго потом, постављен је коначан резултат. У 80. минуту, Стојановић је прихватио лопту после испуцавања Звездиног голмана и додавања главом Катаија, затим ушао у казнени простор и погодио мрежу уз помоћ десне стативе.

У том моменту, победник је био одлучен, а Радник је до краја пробао да ублажи пораз још једном, одличним ударцем високог Милана Ћулума, који је натерао Рајковића да се баци под пречку да би избио лопту у корнер.

После неколико тренутака, Милорад Мажић одсвирао је крај, уз неостварене захтеве играча Радника да досуди пенал у њихову корист јер је лопта после прекида погодила у руку Звездиног дебитанта Доналда, окренутог леђима.

 

Тренер Радника: Биће похвала, али остаје жал

Младен Милинковић стао је после пораза од Звезде са помешаним емоцијама пред камеру ТВ Арена спорт.

Радник из Сурдулице показао је зубе у историјској, првој лигашкој утакмици против Црвене звезде. Међутим, терен је напустио поражен, иако је могао да извуче и бољи скор, да је створио више конкретних прилика.

"Сложио бих се да смо у одређеним моментима имали и игру, долазили до 16 метара, али у завршници нисмо били концентрисани. Имали смо добар шут Ћулума у надокнади времена, али и добар продор пре тога. Проблем са реализацијом се у оваквој утакмици, против оваквог ривала кажњава", свео је утиске у разговору за ТВ Арена спорт Младен Милинковић.

Имао је поруку и за своју свлачионицу:

"Морам да похвалим и своју екипу и играче, ипак су данас пружили достојан отпор, иако остаје жал. Вероватно ћемо добити похвале за одређене моменте, али не освајамо бодове и због тога остаје жал", додао је Милинковић.

Осврћући се око себе, тренер Радника говорио је и о циљевима клуба до краја дебитантске сезоне у елитном рангу.

"Све ово овде у Сурдулици направљено је за месец дана и сигурно да би за нас био велики успех да кроз бараж или плеј-оф или плеј-аут остваримо циљ и останемо у елити. Подсетио бих да смо ми једини клуб који први пут игра Суперлигу међу актуелним учесницима, такође је поручио Милинковић.

Према његовим речима, екипа коју води претрпеће и извесне промене до краја прелазног рока.

"Још нисмо скоцкали екипу како желимо. Имамо још две недеље и надам се да ћемо са још пар играча бити ближи остварењу својих такмичарских циљева у овој сезони", додао је шеф струке Радника, који је у уводних шест кола првенства победио Борац, ремизирао са Спартаком и Војводином и изгубио од Рада, ОФК Београда и Црвене звезде.

 

Чукарички – Раднички Ниш 0:1 (0:1).

Фудблаери Радничког из Ниша забележили су само једну победу на 15 гостовања у сезони 2014/15, против дављеника Радничког из Крагујевца, и то тек 29. априла ове године.

На Бановом брду, у мечу 6. кола Суперлиге: Чукарички – Раднички Ниш 0:1 (0:1).

Први гол у петом наступу Милоша Трифуновића у дресу нишког клуба нанео је већ трећи пораз Чукаричком у само шест мечева, а донео Радничком већ другу победу на страни у - такође - шест мечева.


#   Ниш   Сурдулица   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Радник ФК   ОФК Београд   Младен Милинковић   ТВ Арена   Црвена Звезда
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @FKRadnik @arenasport_tv @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима