Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деветогодишњој Софији Родић титула државног првака и треће место у Европи

rssBookmark and Share

12.12.2018. В.П. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Деветогодишња Нишлијка Софија Родић је у предходних 10 дана донела у Ниш 6 медаља, једну златну, једну сребрну и 4 бронзане. Медаље је освојила на два међународна такмичања у брзом клизању која су одржана у Београду и у Будумпешти, Мађарска.

Деветогодишњој Софији Родић титула државног првака и треће место у Европи

На такмичењу "Алпе Адриа Трофеј" у Београду, мала Софија је понела тутулу државног првака, освојивши прво место у својој категорији, док је у конкуренцији такмичарки из других земаља Софија је била другопласирана.

Такмичење је одржано 1.и 2. децембра.

“Софија је у укупном пласману освојила 2 место , такмичење је међународног карактера и окупило је такмичаре из Словеније, Аустрије, Мађарске, Хрватске, Босне , Бугарске и Србије”, каже Софијин отац Петар Родић.  “На такмицењу у Београду је учествовала  и Петра Марковић која је у укупном пласману освојила 5место, док је на државном првенсту освојила сребро”.

Само неколико дана након такмичења у Београду, Софија се нашла на још једном међународном такмичењу у брзом клизању које је одржано у Будимпешти, Мађарска. Софија је на овом такмичењу, у правом смислу те речи, заблистала освојивши четири бронзане медаље на такмичењу  Санта Цлаус Будимпешта које је једно од најјачих такмичења на Старом континенту.

“У Будимпешти је Софија освојила  бронзу на 500 , бронзу на 222 и бронзу на 333 метра и у укупном пласману је освојила бронзу у својој категорији до 10 година”, објашњава Петар Родић. “ За Софију је ово изузетан успех јер је такмичење у Будимпешти најаче такмичење у Европи за децу. За медаље је клизало 206 такмичара из Мађарске, Ческе, Словачке , Пољске , Словеније, Србије , Румуније, Велике Британије и Кине”.

Софија је члан клуб Интролине из Београда, успех је утолико већи јер Софија има један тренинг недељно у Београду док остали такмичари тренирају пет до шест пута недељно. И поред тога она је једна од најбољих у Европи у својој категорији до 10година.

Коментара: 0


#   прво место   Петар Родић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима