Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дмитровић: Верујем у европски Раднички

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2018. ФК Раднички

Oмиљен међу играчима и без длаке на језику. Тако би се укратко могао описати нови тренер Радничког Бобан Дмитровић.
Иако на Чаиру дебитује у улози шефа стручног штаба, припремни период и тренажни процес који је поставио пред играче показали су да је Раднички на путу да још једном створи тренера којим ће се поносити фудбалска Србија.

Дмитровић: Верујем у европски Раднички

Раднички се у турском Белеку припрема за наставак сезоне у Суперлиги Србије, а то није био изговор предусретљивом тренеру Радничког да одвоји време и за клупски сајт изнесе очекивања од пролећног дела првенства , али и „рапорт“ са припрема.

Велики део каријере овај Краљевчанин провео је у Аустрији. Наступао је за ГАК и Штурм из Граца. Печат аустријског фудбала итекако је видљив у његовој тренерској филозофији.

- Провео сам девет година у Аустрији, њихов менталитет ме је окренуо размишљању шта је професионализам на терену и опуштена атмосфера ван њега. На тренингу и утакмици имате јасан задатак, а то је да дате све од себе, што ће касније одредити и коначан исход. Три ствари које се очекују јесу борбеност, дисциплина и трка. То не сме ни овде да затаји, све остало је релативно. Фудбал је проткан грешкама а не греши само онај који није покушао нешто да уради. О условима нећу да причам, да би се играч осећао играчем и давао максимум за дрес клуба мора бити задовољан. Фудбалер у Аустрији има добар терен, опрему, навијаче, све му је омогућено и само треба да размишља о фудбалу. У Радничком ћу пренети филозофију из мојих играчких дана, хладна глава, вруће срце, поштовање према свакоме, али све има своју границу. Када се изађе на терен, очекујем да се играчи максимално боре за дрес Радничког, биће притиска, морања, али то је драж, играти за нешто, са циљем, а не само учествовати- каже Дмитровић.

Фудбал је у крви породице Дмитровић, двадесетдвогодишњи Филип такође наступа у Аустрији. Млађи Дмитровић је чувар мреже ЛАСК-а из Линца.

- Моје играчко време је прошло, покушавам да све то пренесем на сина, а он је то врло добро укапирао. Дао сам му смернице и добро напредује. Знам да има циљ, да верује у то, кроз каријеру га води, као и мене, рад, дисциплина, вера и знам да ће остварити свој циљ- објашњава тренер Нишлија

На припремама у Турској, Раднички је до сада одиграо четири меча, Нишлије су забалежиле четири ремија. (Ботев 2:2, Вереја 1:1, Сигма Оломоуц 1:1, Даежон 0:0)

- У великој мери урадили смо планирано. Уз свакодневне консултације са професором Марком Стојановићем радимо на физичким аспектима, а то нам је много битно због филозофије игре. Момци су свесни свега, за сада, више него добро одрађују захтеве. Озбиљан приступ, жеља,хтење без обзира на захтеве преовлађују. Већина екипа са којима смо играли, или тек треба да играмо су на европском нивоу. То је показатељ наше орјентације према циљу којем тежимо- оптимистичан је некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе.

Иако је прелазни рок у већем делу Европе завршен, у Србији он траје до 11. фебруара. Раднички ће и даље пажљиво скенирати потенционална појачања.

- Док год постоји шанса да се појави играч који квалитетом и људским особинама одговара циљевима Радничког, прелазни рок за нас није готов- остао је загонетан Дмитровић.

У односу на летње припреме, екипа је претпрела одређене корекције, али је видљива синергија у играчком кадру.

- Полако слажемо коцкице у смислу довођења играча који нам требају, а такође и на заоштравању конкуренције на свим позицијама, што летос није био случај. Знамо шта нас очекује у 15 утакмица, свака од њих биће битка коју морамо да победимо, да бисмо на крају добили рат- јасан је млади тренер.

Многи навијачи у Нишу, али и шире, надају се да је дошло време да Раднички поново крене европским стазама по којима је некада био препознатљив.

- Свако ко не размишља и не верује да можемо да вратимо Раднички на пут старе славе и не треба да буде са нама. „Неверне Томе“ нам не требају. Прихватио сам се посла јер сматрам да ону енергију коју поседујем, размишљања и веру у успех могу да пренесем на играче и околину. Када сам могао са малим клубом у Аустрији и Борцем да будем интернационално присутан, зашто не бих могао са клубом који има традицију као што је Раднички. Битне су две ствари, вера у циљ и енергија која води до циља! Знам колико навијачи желе повратак Радничког, али верујте ми на реч, играчи и људи који воде клуб, желе то подједнако жарко. Потребно је да ујединимо енергије и видећете шта ће се десити- рекао је Дмитровић.

Омладинска школа Радничког је у прошлости избацила доста талентованих играча, међутим многи су прескочили први тим.

- На почетку припрема прикључили смо све оне момке из омладинског погона за које сматрамо да су будућност клуба и уверили смо се да има квалитета. Надам се да ћемо у будућности још више да се позабавимо радом омладинске школе, желимо да је подигнемо један степеник више, а то је да сву талентовану децу задржимо у Нишу. Да из Радничког иду у иностранство. Несхватљиво је, по мени, да преко 30 малишана из града и околине нису ни дан били у Радничком, а да носе дресове београдских клубова. На том плану имам идеје, које ћу презентовати људима који воде клуб. Желим да зауставимо егзодус талената, задржимо их, избрусимо и направимо играчима које ћемо касније да пласирамо у Европу. Зато нам је ова сезона битна да вратимо углед у Раднички,када је харао Европом, тада постајемо свима интересантни,деци, навијачима, играчима држави, баш свима- закључио је тренер Нишлија.


#   Ниш   фудбал   навијачи   Раднички ФК   тренер   Бобан Дмитровић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима