Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђуричић нови тренер "Радничког"

rssBookmark and Share

Ниш 07.10.2020. Јужна Србија Инфо

Милан Ђуричић представљен је данас на стадиону Чаир као нови шеф стручног штаба Радничког.
Популарни Ђуми је истакнуто тренерско име у српском фудбалу, један од твораца генерације која је 2013. године постала омладински првак Европе

ФК Раднички
ФК Раднички

Ђуричић се данас вратио у Раднички, у којем је радио баш у ово доба сезоне пре три године.

-Раднички је сада у много другачијој ситуацији него што је био пре три године, када сам ја радио овде. Ситуација је далеко боља, клуб је стабилан и организован и са задовољством сам прихватио позив да га преузмем.  За мене је Раднички изазов. Већ сам одрадио један тренинг са екипом, ја те играче углавном познајем и неће ми бити тешко да их уведем у свој систем. Једина моја порука на том тренингу је била да је тим најважнији појединац у екипи и надам се да су фудбалери то схватили. Што се тиче очекивања, ја не желим ништа да обећавам. Једина ствар која мене занима је да Раднички игра добар фудбал. Тако сам се понашао прошли пут овде у Нишу, а тако ћу и сада. Циљеви су максимални, а колико ћемо моћи, остаје да се види- рекао је Ђуричић.

Пошто је у току репрезентативна пауза, Раднички ће наредних пет дана провести на мини припремама.

-Од четвртка до уторка ћемо боравити у Етно селу Станишићи. Одлучио сам се за овај потез да би се осамио са екипом и да могу да је упознам на најбољи могући начин. Обавићу тамо и доста разговора са играчима. Група која тренутно функционише у Радничком мора да буде права јединствена група, а не скуп појединаца у којем свако гледа себе- истакао је тренер Радничког, који се потом конкретније осврнуо на такмичарске циљеве.

-Имамо могућност да у Купу Србије дођемо далеко и даћемо све од себе да искористимо ту прилику. Што се тиче првенства, циљ клуба је да се буде у прве четири екипе на табели. Раднички је на том плану мало заостао због резултата  у претходна три кола, али сматрам да ту борба тек следи и да имамо и више него довољно времена да се равноправно упустимо у ту трку. Морам да истакнем да је мој претходник Радослав Батак радио овде добар посао, али моје мишљење је да просто није имао среће у прошла три меча- јасан је Ђуричић.

Шеф стручног штаба Радничког  говорио је и о тројици последњих новајлија у свом тиму.

-Петар Ђуричковић и Александар Ковачевић су искусни и проверени играчи, који су овде дошли да играју и допринесу да клуб оствари своје циљеве. Не треба трошити речи о њима, јер су то фудбалери са добром каријером и они знају шта се у Радничком од њих очекује. Познајем и Стефана Ђурића. Он је у Металцу пружао квалитетне партије и добро је што ћемо га имати на располагању. Ја сам помно испратио свих десет утакмица Радничког у текућој сезони и знам шта ми је чинити са овим тимом- казао је популарни Ђуми.
Милан Ђуричић ће деби имати за десет дана против Напретка у Крушевцу, а потом ће Раднички дочекати Партизан, у којем је он 
донедавно радио као асистент Сава Милошевића.

-Ми ћемо у сваком мечу ићи на победу. Нема ту никаквих сентименталности. Мени је у Партизану било лепо, урадили смо озбиљне ствари, пре свега у Европи, али ја сам сада тренер Радничког и учинићу све што је до мене да ми ту утакмицу решимо у своју корист- завршио је Ђуричић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   тренер   Петар Ђуричковић   Милан Ђуричић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима