Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Догодило се и то: Прва победа Константина, у 13. колу

rssBookmark and Share

15.01.2017.

Кошаркаши Константина су тек у 13. колу остварили прву победу и то у Смедереву, на паркету ривала који је био тик изнад њих на табели.

Догодило се и то: Прва победа Константина, у 13. колу

Нишлије су славиле са убедљивих 85:68, а сјајан учинак имао је Славиша Богавац, који је одличним издањем стекао индекс 32 и био је покретачка снага Нишлија у овој утакмици. И остали момци заслужују честитке за тријумф који би, надајмо се, могао да их покрене у серију добрих резултата. Уосталом, само тако би и могле да се надају неком чудесном преокрету сезоне, а времена и утакмица, руку на срце, има сасвим довољно…

Домаћин је боље почео утакмицу, био је расположен у шуту и са три погођене тројке Мусића, Павловића и Плавшића Смедерево је повело 9:4. Међутим, Константин је брзо успоставио равнотежу, и у игри и у резултату. Анђелковић је везао тројку и улаз, Богавац је доминирао у скоку, а Шишић тројком у 6. минуту доноси прво вођство Нишлијама-11:12. Нису се гости ту зауставили, како је меч одмицао расло је и њихово самопоуздање, па су серијом 9:0 подигли предност на 18:11, на крају првог квартала Константин је имао сасвим солидних 21:15.

Ухватиле су Нишлије добар ритам, одбрана је функционисала и са неколико лаких поена у нападу гости су повели 25:16. Могли су гости и до убедљивије разлике, јер Смедереви нису имали превише идеја у нападу, али је пар исхитрених и промашених шутева за три поена коштало Симићев тим осетнијег вођства. Шта више, домаћи тим је ускоро поново пронашао себе и тројкама Караџића и Томића стигао до егала-31:31. Ипак, у финишу полувремена Богавац је поново донео предност Нишлијама у скоку, а његови и Антићеви поени и предност у резултату, па је Константин на одмор отишао са вођством 41:35.

Одлични Богавац је покренуо Нишлије до прве двоцифрене предности на почетку треће четвртине. Његовим поенима уз додатни пенал и погођеном тројком Константин је повео 47:37 и више није попуштао. Разгоропадиле су се Нишлије, Лука Живковић погађа тројку за 52:39, Смедерево је све теже долазило у прилику да науди гостима. Покашавали су домаћи кошаркаши бесомучним шутевима за три поена да поново унесу арому неизвосности у нишку „запршку“, али Константин им то није дозвољавао. На улазу у последњи квартал било је 52:62.

Антић и Рендал лаким поенима повисују на 52:66 и већ тада је било јасно да ће Нишлије овог пута тешко испустити прилику за прву победу. Додуше, неколико пута им се дешавало да истекне осам секунди за превођење лопте, а у пар наврата Бронсон се није најбоље снашао када је добија употребљиве лопте под кошем, па су Смедеревци пар пута успели да припрете, али разлика се није спуштала на минус мањи од девет поена. Сигурном игром у преосталом делу меча Константин је убележио прву победу и, због боље кош разлике, управо Смедеревцима препустио „фењер“ на табели Кошаркашке лиге Србије.

Симић: Победа за подстрек

Тренер Константина Иван Симић радовао се својој првој победи на клупи нишког тима, али још више успеху за који се нада да би могао да покрене његов тим:

– Најзад! Коначно смо успели да дођемо до толико жељене победе у мечу у којем смо испунили све оно што смо договорили. Зауставили смо Караџића и Томића, доминирали у скоку, били стрпљиви и константни у већем делу утакмице… Мало смо само журили у трећој четвртини у жељи да што пре „преломимо“ меч у своју корист, што су они искористили да нам припрете, али после тајмаута све је дошло „на своје“ и до краја смо одиграли мирно и концентрисано. Не бих никога издвајао, јер је ово тимска победа, али Богавац је заиста био сјајан, баш као и Рендал у другом полувремену, али одбрана је та која нам је отворила пут до успеха. Искрено се надам да би ова победа могла да нам пружи велики подстрек за наставак сезоне и да ћемо показати да за нас још није све изгубљено - рекао је Симић после прве победе Нишлија.

 

КОШАРКАШКА ЛИГА СРБИЈЕ: СМЕДЕРЕВО-КОНСТАНТИН 68:85 (15:21, 20:20, 17:21, 16:23)

Смедерево, 15.јануара. Дворана „Смедерево“. Гледалаца: 150. Судије: Маричић (КВ), Милојевић (КШ), Ковачевић (УЕ).
Тројке: Смедерево 26% (9/35), Константин 32% (6/19).
Двојке: Смедерево 50% (15/30), Константин 70% (28/40).
Сл.бацања: Смедерево 69% (11/16), Константин 100% (11/11).
Скокови: Смедерево 17 (14-3), Константин 46 (35-11).
Асистенције: Смедерево 17, Константин 14.

СМЕДЕРЕВО: Павловић 20 (3 ск), Симић 3, Мусић 9 (3 ск, 3 ас), Томић 7 (4 ск, 5 ас), Војиновић 2, Перишић, Кенић 2, Антић 9, Плавшић 6, Караџић 10 (5 ас).

КОНСТАНТИН: Дојчиновић (4 ск), Шишић 9, Анђелковић 12, Антић 15 (7 ск), Младеновић, Рендал 12 (6 ск, 7 ас, 5 ил), Лазар Живковић (3 ск), Симовић, Богавац 23 (15 ск, 7 ил), Станковић, Лука Живковић 10 (4 ск), Бронсон 4 (5 ск).


#   кошарка   Константин ОКК   Смедерево   Кошаркашка лига Србије   Смедерево КК   Славиша Богавац
@OKKKonstantin @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима