Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Звездин ривал нема новца за пут до Ниша!?

rssBookmark and Share

17.02.2016. Спортске, Блиц

Дан уочи почетка завршног турнира "Купа Радивоја Кораћа" из Смедерева стиже тужна прича о томе како противник Црвене звезде Телеком нема довољно новца да допутује у Ниш.

Звездин ривал нема новца за пут до Ниша!?

Пре мање од две године кошаркашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Мундобаскету у Шпанији, док су пре шест месеци "Орлови" играли полуфинале Еуробаскета.

Када једна национална селекција има такве резултате рекло би се да долази из земље у којој постоји развијен кошаркашки систем, али прича КК Смедерево заправо показује у каквом се стању налази база српске кошарке.

Клуб, који би у петак требало да изађе на мегдан Црвеној звезди Телеком, још увек није затворио финансијску конструкцију за одлазак на завршни турнир "Купа Радивоја Кораћа" у Нишу и питање је хоће ли Смедерево уопште доћи у град на Нишави.

"Ми пет година играмо КЛС и никада нисмо вечерали после гостовања, већ носимо по два сендвича, за по један у оба правца. Немамо доктора, економа, физиотерапеута, кондиционог тренера, крећемо на дан утакмице аутомобилима, враћамо се после меча, на даља гостовања изнајмимо комби, који нас до најдаље Суботице кошта 37.000 динара, јер немамо 90.000 за аутобус" објашњава тренер и једини оперативац клуба Зоран Тодоровић за "Блиц".

Пут од Смедерева до Ниша дуг је 193 километара и за долазак на четвртфиналну утакмицу "Купа Радивоја Кораћа" један од учесника турнира мора да издвоји 27.500 динара како би платио комби, док ће део екипе путовати приватним аутомобилом.

Смедерово КК

Невероватно делује и прича везана за центра Смедерева, Дарка Рнића, који је недавно морао да пропусти тренинг јер му се опрасила крмача. Момак, који живи од пољопривреде, поручио је да ће бити спреман за дуел са Цирбесом и Штимцем, а остаје само да његова екипа допутује у Ниш.

Упркос свему наведеном, први човек КК Смедерево поручује да сама прича о томе како ће екипа учествовати на "Купу Радивоја Кораћа" и играти против Звезде значи победу, јер се у Смедереву ових дана све врти око кошарке.


#   кошарка   Зоран Тодоровић   Куп Радивој Кораћ   Смедерево   Црвена Звезда КК   Смедерево КК
@kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима